اخبار
چهارشنبه، 05 مهر 1396
بروز نشانه‌هایی از هوشیاری پس از 15 سال بودن در کما

بروز نشانه‌هایی از هوشیاری پس از 15 سال بودن در کما


دانشمندان با اتصال یک دستگاه تحریک عصبی به قفسه سینه مردی که در حدود 15 سال در کما بود و هیچ نشانه‌ای از هوشیاری نداشته، توانستند نشانه‌هایی کم از هوشیاری را در این فرد بیدار کنند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آنجلا سیریگو و همکارانش در مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه در "برون" تصمیم گرفتند راه جدیدی را برای بازگرداندن هوشیاری در افرادی که به کما رفته‌اند بیابند.
آنها در این پژوهش به بررسی این موضوع پرداختند که آیا با تحریک عصب "واگ" می‌توان بیماری که هیچ نشانه‌ای از هوشیاری ندارد را به حالت هوشیاری بازگرداند یا خیر.
عصب واگ یا واگوس(پنوموگاستریک) طولانی‌ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از 12 جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیت‌های پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد.
عصب واگ در سال‌های اخیر منبع زیادی از تحقیقات بوده است. این عصب مسئول مجموعه‌ای عظیم از وظایف مختلف بدن است و با تعدادی از ارگان‌های مختلف، از جمله قلب، ریه‌ها و معده در ارتباط است.
تحریک عصب واگ با جریان الکتریکی برای کاهش تشنج‌های صرعی در بیمارانی که واکنشی به درمان دارویی نشان نمی‌دهند موثر است.
این درمان همچنین در کاهش نشانه‌های افسردگی اثر بخش است.اخیرا نیز کشف شده است که تحریک عصب واگ به طور بالقوه می‌تواند یک درمان ضد التهابی موثر باشد.
برای بررسی اینکه آیا تحریک عصب واگ می‌تواند هوشیاری را در یک بیمار که به کما رفته بازگرداند یا خیر، محققان یک بیمار که به مدت 15 سال در کما بوده است را انتخاب کردند.
پس از یک ماه تحریک الکتریکی عصب واگ، این مرد نشانه‌هایی از هوشیاری مانند چرخاندن سر به هنگام پرسیدن سوال یا دنبال کردن یک شی با چشم را از خود نشان داد.
محققان با بررسی دقیق‌تر مغز بیمار به وسیله نوار مغزی و اسکن پت دریافتند که فعالیت چندین قسمت از مغز این بیمار افزایش یافته است.
این مطالعه بینش جدیدی را برای آنچه که در بدن ما در جهت ایجاد هوشیاری اتفاق می‌افتد را ارائه می‌دهد.
این پژوهش در مجله Current Biology منتشر شده است.


منبع:
ایسنا