به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی مانند آسم کاملا با افشانه دارو و استعمال دارو با روش استنشاق آشنا هستند و شاید آنها هیچ راه دیگری را برای بهبود بیماریشان نشناسند.
با این حال، موسسه مطالعات تنفس پنوماتیک واقع در کارولینای شمالی یک دستگاه ابداع کرده که ادعا میکند اولین افشانه داروی کاملا دیجیتال دنیا است.
ادعا شده است که این دستگاه نسبت به سایر دستگاههای مشابه، دارو را به طور قابل اعتمادتر ارائه میکند.
در استفاده از یک افشانه معمولی، کاربر باید به صورت دستی شیر باز کردن دستگاه را برای استنشاق دارو و رساندن دارو به ریهاش باز کند. اگر آنها زمان مناسب را ندهند، ممکن است یک دوز کامل دریافت نکنند.
افشانه دیجیتال هنگامی که کاربر قصد استفاده از آن را دارد، متوجه میشود و آنگاه به صورت الکترونیکی و به طور خودکار دارو را اسپری میکند.
علاوه بر این، دستگاه را میتوان با گوشی هوشمند کاربر همگامسازی کرد، تا یک سابقه و مدرک از درمان خود داشته باشد و این اطمینان را به کاربر میدهد که هیچ دوزی را از دست نداده باشد.
مشخص نیست که این افشانه دیجیتال چه زمانی در دسترس عموم قرار گیرد و برای استفاده همگانی مورد تایید قرار بگیرد، چرا که این دستگاه هنوز در مراحل تحقیقاتی قرار دارد.
افشانه(Inhaler) یکی از اشکال مصرف دارو میباشد که دارو به شکل گاز استنشاق میشود. معمولا این داروها به صورت مایع تحت فشار در ظرف تولید میشوند که در صورت نیاز به داخل بینی یا ریه وارد میشوند.
چون این داروها به صورت موضعی مصرف میشوند، اثرات سیستمیک کمتری دارند. لذا تولید و استفاده از این شکل دارویی، رو به گسترش است.
معمولترین داروهایی که به این شکل تولید میشوند، داروهای تنفسی مانند افشانه سالبوتامول و اسپری فلوتیکازون یا داروهای موضعی مانند افشانه لیدوکائین هستند.
دانشمندان در تلاش هستند تا استفاده از برخی مواد شیمیایی زیان آور به شکل افشانه ممنوع شود. آنها معتقدند که مواد شیمیایی درون این قوطیها مانند کلروفلوروکربن به تدریج لایه ازون را از بین خواهد برد.
منبع: ایسنا