به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک مطالعه جدید مشخص کرده است که تفاوت در نوع بدن کوسهها بر اساس اینکه این موجودات در کجای اقیانوس زندگی میکنند، تعیین میشود.
این مطالعه به وسیله دکتر "آدریان گلیس" از مرکز تحقیقات ماهی و شیلات دانشگاه "مرداک"(Murdoch) با همراهی دکتر "ژان پوتین" از دانشگاه سنت لوئیس و دکتر "جرمی گلدبوگن" در ایستگاه دریایی دانشگاه استنفورد-هاپکینز انجام شده است.
آنها ترکیب بدن 32 گونه کوسه را بررسی کردند تا ببینند بدن کوسهها چگونه بر شنای آنها تاثیر میگذارد.
آنها دریافتند که کوسهها در آبهای عمیق و سرد، کبدهای چرب بسیار بزرگی دارند که گاهی اوقات بیش از یک چهارم بدن آنها را تشکیل میدهد.
این امر موجب افزایش شناوری آنها میشود، چرا که به این ترتیب میتوانند با استفاده از انرژی کمی در آب حرکت کنند، اما به دلیل اضافه وزن، نسبتا کند حرکت میکنند.
خوشبختانه حیوانات آبهای عمیق که مورد شکار کوسهها قرار میگیرند و یا کوسهها را شکار میکنند هم کند هستند.
از سوی دیگر، کوسهها در آبهای گرم و کم عمق، کبدهای نسبتا کوچکتری دارند. این باعث میشود آنها منفعلانه شناور باشند، به این معنی که آنها باید به سرعت حرکت کنند تا بالههای شکمی آنها بتواند آنها را حرکت دهد.
این میتواند توضیحی بر این باشد که چرا حیوانات آبهای کم عمق سریعتر حرکت میکنند.
"پوتین" میگوید: کوسههایی که شبیه به کشتیهای هوایی هستند باید در مکانهای سرد زندگی کنند که در آن آهسته شنا کردن برای شکارها و شکارچیان یک قانون است. همانطور که کوسههایی که در آبهای کم عمق قرار دارند، با سریع شنا کردن مانند هواپیماها هستند، که البته انرژی بسیار بیشتری صرف میکنند، چرا که بدنشان به حالت باریکتر و نیزهای تغییر شکل داده است.
وی افزود: بدین ترتیب، کوسههای لاغر و هیدرودینامیکی برای شنا در سرعتهای بالا و تعقیب و گرفتن شکارهای سریع، به ویژه در محیطهایی که شنا کردن عموم حیوانات سریع و شایع است، نیاز به انرژی کمتری خواهند داشت.
مقاله ای در مورد این تحقیق اخیرا در مجله Proceedings of the Royal Society منتشر شده است.
منبع: ايسنا