به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بیشترین هدایتکنندههای شفاف مکانیکی هستند و کشش مواد غیر الاستیک موجب جدا شدن آنها و از دست دادن عملکرد الکتریکی میشود. این مشکل تا حد زیادی نقش این مواد را در برنامههای در حال ظهور از جمله محاسبات پوشیدنی، بیوالکتریک نرم و رباتیک الهام گرفته از زیستشناسی محدود میکند.
صفحه نمایشها و صفحههای لمسی مورد استفاده در فناوریهای نسل بعدی نیازمند شارژرهای شفاف نرم، الاستیک و با قابلیت کشش بالا هستند، به همین دلیل کارمل مجیدی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه کارنگی ملون و مدیر آزمایشگاه مواد نرم و گروه تحقیقاتی وی فیلمهای نازک رسانایی ایجاد کردند که ترکیب منحصر به فردی از خواص مورد نیاز برای فناوریهای نسل بعدی از جمله هدایت الکتریکی بالا، نامرئی بودن و انعطاف پذیری بالا دارند.
این گروه با استفاده از فناوری میکروفابریکیشن مبتنی بر لیزر فیلم لاستیکی نازک را با شبکهای از فلز (آلیاژ یوتکتیک گالیم و اندیوم و EGaIn ) که در دمای اتاق مایع و خواص مورد نظر را دارند طراحی کردند.
برای اثبات کیفیت این طراحی سیستمی برای کنترل کیفیت هوا و میزان غلظت آلایندهها با استفاده از صفحه نمایش مجهز به لنزهای تماسی الکترونیک ایجاد شد.
نتایج این تحقیق در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
منبع: ایسنا