اخبار
ﺳﻪشنبه، 07 فروردین 1397
تحولات ۱۱ رشته علوم انسانی در سال ۹۶

تحولات ۱۱ رشته علوم انسانی در سال ۹۶


آخرین اقدامات، مصوبات و برنامه های کارگروه‌های شورای تحول علوم انسانی در ۱۱ رشته در سال ۹۶ اعلام شد.

 

به گزارش خبرنگار مهر، شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی در سال ۸۸ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی با تمرکز بر موضوع علوم انسانی ایجاد شد. در حال حاضر ۲۳ نفر عضو حقیقی و حقوقی و روسای دو دانشگاه بزرگ تهران و علامه طباطبایی عضو این شورا هستند.  
 از میان همه رشته های علوم انسانی، ۱۶ رشته از علوم تربیتی، فرهنگ ارتباطات و رسانه، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، روانشناسی، مشاوره، مدیریت، علوم تاریخی، حقوق، علوم اقتصادی، هنر، معماری و شهرسازی، فلسفه، فلسفه دین، مطالعات زنان و خانواده، زبان ها و ادبیات خارجی، از جمله رشته هایی هستند که در کانون توجه شورا قرار گرفته و بر روی آنها متمرکز شده، و مصوباتی داشته است.
برخی از مصوبات این ۱۶ رشته علوم انسانی در سال ۹۶ به شرح زیر است :

براساس این گزارش، طی ۸ سالی که از تشکیل این شورا می گذرد، ۱۴۶ جلسه توسط این شورای تشکیل شده که حول محور، اسلامی کردن علوم انسانی، بومی‌سازی، کارآمدی و روزآمدی فعالیت می‌کند و ایجاد تغییرات در رشته های مذکور علوم انسانی به اساتید همان رشته واگذار شده و اینطور نیست که شورا در هر رشته‌ای، خود تصمیم بگیرد.
در هر یک از رشته‌های علوم انسانی از ۷ تا ۱۵ نفر از اساتید دانشگاه‌های تهران و شهرستان‌ها دعوت شده تا با تشکیل کارگروهی تحولات مورد نیاز را بررسی کنند.
در مجموع ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از اساتید دانشگاه‌ها در این کارگروه‌ها با شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی همکاری می‌کنند که نتیجه آن تصویب ۶۵ برنامه برای دانشگاه‌ها بود که تغییر برخی از آنها چند سال به درازا کشید.
تاکنون نزدیک به ۲۰۰ کتاب در رشته‌های مختلف برای تألیف سفارش داده شده که تعدادی از آن چاپ شده و تعدادی در مراحل تألیف و انتشار است.

منبع:
مهر