به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز یک شنبه 9 اردیبهشت ماه باحضور محسن جوادی رئیس نمایشگاه، امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام نمایشگاه کتاب، همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران، یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه و حسین صفر مدیر کمیته اجرایی در موسسه نمایشگاههای فرهنگی برگزار شد.
بخشی از این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص داشت، شهرام نیا در پاسخ به پرسشی درباره دریافت تعرفه از ناشرانی که در فضای غیر مسقف هستند، بیش از تعرفه سال گذشته گفت: شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی کتاب مصوبه ای مبنی بر افزایش تعرفه اجاره بهای غرفه ناشرانی که در فضاهای غیر مسقف واقع شدهاند، نداشته است و تنها ناشرانی که متراژ غرفه آنها زیاد بوده است، مشمول افزایش اجاره بها شدهاند. هم به این جهت که آنها را تشویق کنیم تا غرفه کوچکتری بگیرند و هم به این جهت که در زمان ثبت نام از ناشران تشخیص میزان اجاره غرفه برای ناشرانی که زیر چادر مستقر هستند با ناشرانی که در فضاهای مسقف فعالیت میکنند، از حیث نرم افزاری دشوار بود، لذا مقرر شد که فعلاً پرداختها براساس نظام یکسان و مطابق تعرفههای تعیین شده برای نمایشگاه سیام انجام شود تا متعاقباً و با نظر شورای سیاستگذاری، هزینه های اضافه اخذ شده از ناشران واقع در فضاهای غیرمسقف به آنها عودت داده شود.
وی همچنین از واژگونی کامیون حامل کتابهای برخی از کشورهای عربی در ترکیه خبر داد و گفت: این کامیون از مبدا لبنان به تهران در حال حرکت بود که در کشور ترکیه دچار حادثه شد و راننده این کامیون جان خود را از دست داد و متعاقب آن کتابهای ناشران از بین رفت. این موضوع به تعدادی از ناشران عرب لطمه زد، ما را نیز ناراحت کرد. در این ماجرا چند ناشر لبنانی آسیب دیدند اما به نمایشگاه آسیبی نرسیده است. در تلاش هستیم تا به این ناشران کمک کنیم تا بارهای خود را از طریق هوایی منتقل کنند هر چند که این کامیون بیمه بود بر این اساس خسارت به ناشر و ناشران پرداخت شده است.
همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز درباره واسپاری کمیته تبلیغات نمایشگاه به صنف نشر در حالیکه سال گذشته سودآوری این کمیته صفر بوده است، گفت: معتقدم صنف به حدی به بلوغ رسیده که میتواند عهدهدار کمیته تبلیغات نمایشگاه باشد و اینکه در سالی این کمیته نتوانست موفق شود نمیتواند مبنای کار باشد. هر چند منطق نمایشگاه با منطق درآمدزایی نمایشگاه رابطه دوسویه دارد و علت و معلولی است. تا زمانی که صنف به بالندگی نرسد نمیتوان برخی از کمیتهها را واگذار کرد اما آنچه در مورد کمیته تبلیغات منصفانه میشود مطرح کرد این است که تا به امروز 900 میلیون تومان به نمایشگاه پرداخت کرده است، آن هم در شرایطی که هنوز نمایشگاه کتاب آغاز نشده است. این نشان میدهد همت صنف بر مبنای تعهد است. ما هم تکلیف داریم از همه ارکان صنف حمایت کنیم.برای مابقی تعهد کمیته نیز چک ضمانت گرفتهایم.
امیرزاده گفت: استنباط ما این است که امسال موفقترین سال نمایشگاهی به لحاظ درآمدی را خواهند داشت.
یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب نیز در توضیح مطلب فوق افزود: سال گذشته کمیته تبلیغات درآمدزایی نداشت اما این ارتباطی به مؤسسه، نمایشگاهها و ارشاد ندارد. چرا که در حوزه صنف شورایی تشکیل شد به نام برنامهریزی متشکل از 7 نفر که در آن گروه این فرد منتخب شد.مجموعه نمایشگاه حدود 2 میلیارد و 250 میلیون از بابت تبلیغات به مصلی میدهد در نتیجه باید کسی این کار را انجام میداد و تعهدی انجام میشد. بر این اساس وزارت ارشاد و مؤسسه به صنف اعتماد کرد و بر این اساس قرار شد مبالغ تحویل شود اما باید بگویم آماری از رقم 900 میلیونی که آقای امیرزاده اعلام کرد را در جریان نیستم. ولی قرار بر این بود که تا شروع نمایشگاه این تضمین اجرا شود و تمام مبالغ پرداخت شود و البته چک مبلغ تضمینی نیز داده شده است.
منبع: تسنیم