به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیش از ظهر دیروز یک شنبه 9 اردیبهشت ماه باحضور محسن جوادی رئیس نمایشگاه، امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام نمایشگاه کتاب، همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران، یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه و حسین صفر مدیر کمیته اجرایی در موسسه نمایشگاههای فرهنگی برگزار شد.
محسن جوادی رئیس سی و یکمین نمایشگاه کتاب در سخنانی گفت: در آستانه افتتاح سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هستیم، همگی واقفیم این نمایشگاه یک رویداد بزرگ فرهنگی و نمایشگاهی و در واقع بزرگترین نمایشگاه ایران است که مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی را دربرمیگیرد.
وی گفت: این نمایشگاه در حقیقت زمینهای برای آشنایی نسل جوان و مخاطبان با کتاب، نویسنده و ناشر است، ما در ماههای گذشته تلاش کردیم براساس ضوابط آئیننامههای بالادستی و سیاستهایی که آقای صالحی در زمان معاونت خود داشتند، بخش عمدهای از فعالیتهای نمایشگاهی را به صنف واگذار کردیم. تشکلهای ذیربط امور اجرایی را دنبال میکنند و ما نقش نظارتی را داریم. این سیاست را در آینده نیز تقویت خواهیم کرد و واگذاریهای بیشتری را شاهد خواهیم بود.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفت: همزمانی برپایی سی و یکمین از نمایشگاه کتاب با چهل سالگی انقلاب را باید به فال نیک گرفت، چرا که نشان میدهد از 9 سالگی انقلاب اسلامی هویت فرهنگی را برگزید
وی افزود: به رغم نگرانیهایی که به لحاظ جا و مکان برگزاری این دوره از نمایشگاه داشتیم، از باب اینکه مصلا آماده نیست، اما دوستان ما در مصلی و مؤسسه نمایشگاهها همت کردند تا این نگرانیها رفع شود، من خوشبین هستم که امسال نمایشگاه میتواند خاطرهای برای مراجعهکنندگان باقی بگذارد، تمام تلاشها شده که علاوه بر توجه به فضاهای فروشگاهی، فضاهایی برای دید و بازدید اهالی نشر و چاپ در مصلی فراهم شود.
یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب در سخنانی گفت: نمایشگاه کتاب در این دوران سعی دارد با حضور فعال و مشارکت صنف نشر برپا شود البته ما در جریان هشت سال ریاست جمهوری احمدینژاد به عنوان صنف نشر از جریان برگزاری نمایشگاه دور ماندیم ولی چهار سالی است که به صورت مستقیم در اجرا دخالت میکنیم.دو سال در شهر آفتاب نمایشگاه کتاب برگزار شد اما صنف ناراضی بود و همواره در پی محل مناسبی برای این پروژه فرهنگی بودیم. ما به خواست خودمان دو سال به شهر آفتاب رفتیم اما آنچه که فکر میکردیم نبود. بنابراین با درخواست خود صنف مجدداً به مصلی بازگشتیم و امیدواریم امسال ناراضی از این بازگشت نباشیم.
دهقانی گفت: نمایشگاه کتاب 15 کمیته دارد که 7 کمیته از آن به صنف واگذار شده است، مدیران این هفت کمیته توسط صنف معرفی و پیشنهاد شدهاند، اما یکی از مسائل و کمیتههایی که دوباره به صنف واگذار شد، کمیته تبلیغات نمایشگاه است؛ امسال به طور کلی این کمیته واگذار شده و صنف به عنوان پیمانکار وارد عمل شده است که امیدواریم از نظر مسائل مالی کمککننده باشد. انتظار ما از ارشاد در سالهای آتی این است که به تدریج سایر بخشها نیز به صنف واگذار شود، چرا که چنین ارادهای در ارشاد مشاهده میشود و البته صراحتاً اعلام میکنم هیچ مشکلی در ارتباط با برگزاری نمایشگاه وجود نداردو مسئولان وزارت ارشاد همکاری لازم را با صنف داشتهاند.
معاون اجرایی نمایشگاه اعلام کرد: در حال حاضر کلیه غرفههای نمایشگاه توسط ناشران داخلی و خارجی به غرفهداران واگذار شده است و در نمایشگاه امسال شاهد حضور 2050 ناشر داخلی، شرکتکننده در نمایشگاه خواهیم بود. ناشران داخلی در چهار گروه آموزشی، دانشگاهی، کودک و عمومی فعالیت میکنند.در بخش آموزشی که در رواق غربی طبقه همکف مستقر خواهد شد 113 ناشر، 15633 عنوان کتاب را عرضه میکنند؛ در بخش ناشران دانشگاهی 501 ناشر، 64 هزار و 444 عنوان کتاب را زیر چادر و در شرق نمایشگاه در خیابان قنبرزاده عرضه میکنند؛ در بخش کودک و نوجوان 228 ناشر 33 هزار عنوان کتاب را به نمایش میگذارند ناشران کودک در سه بخش رواق شرقی و دو بخش در بالکن رواق شرقی و صحن زیر چادر خواهند بود .اما در بخش عمومی 1147 ناشر 86 هزار عنوان کتاب را به شبستان میآورند.
دهقانی افزود: 357 هزار عنوان کتاب امسال در بخش داخلی نمایشگاه عرضه خواهد شد، اما در بخش خارجی در مجموع 158 هزار عنوان عرضه میشود که در بخش عربی 86 ناشر حضور دارند که 37 هزار و 500عنوان و در بخش لاتین 46 ناشر حضور دارند که 120 هزار عنوان را عرضه میکنند و باید تأکید کرد که در این دوره 132 ناشر خارجی به مصلی امام خمینی میآیند و ما 1690 غرفه ارائه کردهایم که البته این رقم قابل افزایش است.
وی گفت: 80 ناشر دیجیتال در یک سالن مجزا به مساحت 1200 مترمربع در شمال نمایشگاه جانمایی شدهاند انجمنهای دوستی نیز در نیمطبقه دوم شبستان و غرفه شهرداری و باغ کتاب هم در همان فضا فعال خواهد بود. یکی از پرجاذبهترین و بهترین قسمتهای نمایشگاه کمیته علمی و فرهنگی خواهد بود امسال هم نزدیک به 4 هزار مترمربع فضا در اختیار این بخش قرار گرفته که بیشتر برنامهها در آن برگزار خواهد شد و برنامههای اعیاد شعبانیه در دو روز اول نمایشگاه ویژه خواهد بود.
حسین صفری مدیر کمیته اجرایی و رفاهی سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران نیز دیگر سخنران این نشست گفت: اگر بگوییم امسال اولین دورهای است که نمایشگاه در مصلی برگزار میشود، سخنی به گزاف نگفتهایم چرا که با یک مصلی جدید روبرو هستیم. شرکت اتوبوسرانی تقبل کرده است که از 11 نقطه پایتخت، بازدید کنندگان و علاقه مندان به حضور در نمایشگاه کتاب تهران را به مصلی منتقل کند. همچنین شرکت تاکسیرانی با ظرفیت 323 خودرو در خدمت مردم و بازدیدکنندگان خواهد بود. ضمن اینکه در فضای داخلی نمایشگاه کتاب در مصلی هم 50 دستگاه شاتل و تعدادی خودروی ون کار انتقال و جابجایی بازدیدکنندگان را در مجموعه انجام خواهند داد.
وی ادامه داد: تمامی نیازهای خوراکی و غذایی و همچنین ایجاد ایستگاههای امانت و غرفه های مادر و کودک در مصلی تعبیه شده است، شرکت پست هم تقبل کرده است که محموله های کتاب خریداری شده از طرف مردم را با تعرفه هر کیلو هزار تومان برای تهران و هزار و دویست تومان برای شهرستانها به مقصدهای تعیین شده ارسال کند. زیرساختهای مربوط به برق، مخابرات و اینترنت هم در نمایشگاه تأمین شده است.
صفری از وای فای رایگان در محیط نمایشگاه برای مراجعه کنندگان خبر داد و گفت: چهار دستگاه ATM و سه دستگاه شهر نت برای انجام تراکنشهای مالی و بانکی، در دسترس مراجعهکنندگان خواهد بود. تمام سعی ما بر این بوده است که نمایشگاه امسال از نظر استانداردهای تعیین شده به ویژه موضوع ایمنی، یک نمایشگاه مطلوب باشد و در همین راستا دستگاه های مسئول در حوزه های امنیتی و ایمنی، نمایشگاه سی و یکم را به صورت شبانه روزی از این حیث رصد خواهند کرد.
منبع: تسنیم