برنامه «صبح و گفت و گو» رادیو گفت و گو با موضوع روز جهانی کتاب و برگزاری سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب و با حضور یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب و سیده فاطمه ذوالقدر عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس به روی آنتن رفت.
یحیی دهقانی با اشاره به سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب و برگزاری نمایشگاه در مصلای تهران گفت: اهالی نشر و ناشرین و کتاب فروشان از سالیان پیش آرزو داشتند تا محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب داشته باشند و با احداث شهر آفتاب خوشحال بودند که این مسئله اتفاق افتاده است و با شور و علاقه زیادی با وجود دوری راه در این دو سال نمایشگاه را برگزار کردیم
ولی چون هنوز ساختمان های آنجا بطور کامل احداث نشده بود، در این نمایشگاه مشکلاتی وجود داشت و تصمیم بر این شد تا امسال و سال آینده را به مصلا برگردیم تا امکانات در آنجا کامل تر شود.
وی با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب، هر سال در دو بخش داخلی و خارجی برگزار می شود، اظهار داشت: در بخش داخلی، ناشران کتاب در چهار گروه متفاوت از لحاظ نوع کتاب هستند مثل دانشگاهیان، کودکان، آموزشی و عمومی. همچنین در نمایشگاه امسال، ناشران خارجی زیادی شرکت کرده اند و امسال مانند سنوات گذشته، صربستان به عنوان مهمان کشور ما است.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب متذکر شد: برنامه ها اغلب، همان برنامه های قبلی است با این تفاوت که رفته رفته با تجربیاتی که بدست می آوریم، تلاش بر این است تا کیفیتش بهتر شود.
در ادامه سیده فاطمه ذوالقدر با بیان اینکه طبق آمار سرانه کتابخوانی در ایران مخصوصا در مقایسه با خیلی از کشورهای جهان خیلی پایین است، گفت: این مسئله می تواند علت های مختلفی داشته باشد، بخاطر اینکه زمینه سازی مهیا نشده و فرهنگ سازی لازم برای این مسئله هم در خانواده و هم در مدرسه وجود نداشته است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: اگر از کودکی، کتاب در اختیار کودک نباشد و تشویق های لازم نشده باشد و انگیزه برایش ایجاد نشده باشد قطعا باعث می شود برای پر کردن اوقات فراغت به وسایل دیگری روی بیاورد. ولی هرچقدر شخص در خانواده فرهنگی باشد و با کتاب آشنا شده باشد، اوقات بیشتری را صرف مطالعه خواهد کرد، بنابراین پدر و مادر و جامعه می توانند نقش زیادی را بازی کنند.
منبع: رادیو گفت و گو