همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات سی و یکین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلاتی که آئیننامه این هیئت در اجرا با آن مواجه میشود، از برگزاری نخستین جلسه همفکری برای اصلاح این نواقص خبر داد.
وی گفت: هدف از تشکیل این جلسه، بررسی نقائص موجود در آئیننامه رسیدگی به تخلفات ناشران و همچنین استخراج و ارائه راهکارهایی برای ایجاد وحدت رویه در برخورد با تخلفات این حوزه است.
به گفته این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه مذکور ساعت ۱۴ فردا سهشنبه ۱ خرداد با حضور اعضای کارگروه تدوین آئیننامههای رسیدگی به تخلفات ناشران و همچنین اعضای هر دو هیئت بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران برگزار میشود.
امیرزاده تاکید کرد: ما با برگزار این قبیل جلسات، میخواهیم علل بروز برخی تخلفات پرتکرار در نمایشگاه کتاب تهران را دریابیم و راههای پیشگیری از آنها را هم ارائه کنیم.
یادآوری میشود، در سی و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، هیئت رسیدگی به تخلفات این نمایشگاه با بررسی ۳۷۱ گزارش واصله از ناظران خود در بخشهای مختلف، مبادرت به صدور ۲۴۱ رای برای ناشران متخلف کرد که بر اساس آنها، ۹۵ ناشر از حضور در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران (۱۳۹۸) محروم شدند.
به گفته امیرزاده، هیئت یادشده در ۹ روز اول نمایشگاه امسال ۲۰ جلسه برگزار کرده است. وی البته اذعان میکند که «مسائلی که به عنوان تخلف در نمایشگاه کتاب صورت میگیرد، بستری غیر از خود نمایشگاه دارد و در واقع، سرریز مسائل و مشکلات موجود در حوزه نشر است».
پرتکرارترین تخلف در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران و دورههای گذشته، ارائه و فروش کتابهای سایر ناشران و در مرحله بعد نقد کردن بن کتاب بوده است؛ این در حالی است که به گفته امیرزاده، حدود ۹۰ درصد از کسانی که به عنوان ناظر با کارگروههای مختلف هیات رسیدگی به تخلفات ناشران فعالیت میکنند، از اعضای صنف نشر هستند.
البته بنا بر اعلام رئیس هیات رسیدگی به تخلفات ناشران، مسیر تجدیدنظر خواهی برای ناشرانی که رای محکومیت برای آنها صادر شده است، باز است و هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران، به شکایت و اعتراضات واصله رسیدگی خواهد کرد.
منبع: مهر