به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، موثر بودن این دارو (imetelstat یا GRN۱۶۳L) در یک مطالعه روی سلول های انسانی جداسازی شده از بافت های انسانی و در مطالعه ای دیگر روی مدل های جانوری سرطان های پروستات و مغز تست شد. داروی GRN۱۶۳Lنه تنها توده اصلی توموری بلکه سلول های بنیادی سرطانی که مسئول اصلی رشد سرطان هستند را نیز مورد حمله قرار می دهد.
در مطالعه ای که روی موش های مدل شده برای گلیوبلاستوما صورت گرفت، این دارو از سد خونی مغزی گذشته و وارد مغز شد. این امر بسیار مهم است زیرا بسیاری از داروها قادر به عبور از این سد نیستند.
در سلول های بنیادی سرطانی، آنزیمی به نام تلومراز مانع از کوتاه شدن تلومرهای کروموزومی شده و در نتیجه سلول ها هرگز از تقسیم شدن دست نمی کشند. داروی GRN۱۶۳L تلومراز را بلوک می کند.
همان طور که پیش از این گفته شد این دارو در مبارزه با سرطان سینه و ریه موثر بوده است. در این مطالعه نیز محققین وقتی از GRN۱۶۳Lبرای تومورهای گلیوبلاستومایی و پروستات استفاده کردند مشاهده کردند که این داروها نه تنها توده اصلی تومور بلکه سلول های بنیادی سرطانی را نیز مورد حمله قرار داد. به عقیده محققان، ترکیب GRN۱۶۳L با شیمی درمانی و پرتو درمانی می تواند منجر به موثرتر شدن درمان های سرطانی شود.
منبع: مهر