مسعود پايدار داريان موسس و مدير نشر کتاب دانشگاهي و يکي از کانديداهاي انتخابات هيئت مديره اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامههاي خود در صورت پيروزي در اين انتخابات گفت: آنچه که موجب انگيزهبخشي به من براي حضور در اين انتخابات ميشود، اين است که اتحاديه در واقع يک نهاد صنفي با قدمت تقريبا 50 و چند ساله است و يکي از قديميترين نهادهاي صنفي کشور به حساب ميآيد. به تبع، اگر نشر و کتاب جايگاه لازم را ميداشت، اين اتحاديه هم به عنوان دستاورد تلاش ناشران براي ماندن و بالندگي، قطعا جايگاهي والاتر ميداشت.
وي افزود: به رغم همه تلاشها و فداکاريهايي که در دورههاي قبلي اتحاديه صورت گرفته و به نحوي مديون آنها هستيم، اتحاديه هنوز جايگاه واقعي خود را ندارد. اعضاي قبلي هيئت مديره در بهبود نشر موثر بودهاند و ما هم براي اين که بتوانيم دستاوردهاي آنها را حفظ کنيم، بايد مسئوليتپذير باشيم چون به نظرم مسئوليتپذيري براي کسي که قصد خدمت و موثر بودن دارد، مهمترين انگيزه است. بنابراين اگر بخواهم تعدادي از اهدافم را برشمارم، بايد از استقرار اتحاديه در جايگاه واقعي خود و بهبود وضعيت و معيشت صنف صحبت کنم.
اين ناشر در ادامه گفت: يکي از برنامههايي که در نظر دارم، کاهش معضلات توليد، فروش و توزيع کتاب است. همانطور که رئيس جمهوري به شعار دولت در حوزه فرهنگ («دولت فرهنگي آري؛ فرهنگ دولتي نه»)، عاليترين مقامهاي فرهنگي کشور از جمله در ارشاد، از واسپاري فرهنگ به اهلش گفتهاند. بنابراين چه نهادي قديميتر و شايستهتر از اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران براي سامان دادن به کارهاي نشر. مطالبي که به آنها اشاره کردم، اهداف و برنامههايي است که قصد دارم در صورت پيروزي در اين انتخابات به آنها جامه عمل بپوشانم اما خيلي هم نميتوان ايدهآلي فکر کرد و اينگونه انديشيد که در طول 4 سال حضور در هيئت مديره ميتوان به همه اهداف رسيد. اما حتما ميتوان به آن سمت و جهت قدم برداشت.
پايدار داريان گفت: تقويت ارکان اتحاديه اعم از کميسيونها يا کارگروههايي که در قانون برشمرده شدهاند، هرچند از ارکان اتحاديه به حساب نيامدهاند، از ضروريات است. ارتباط با ساير کوشندگان حوزه نشر، ساير انجمنهاي فرهنگي نشر، همکاري با اصناف مرتبط با چاپ و اهل قلم، تعامل ميان رستههاي مختلف صنف ناشران و کتابفروشان از ديگر برنامههايي هستند که روي آنها فکر کردهام. منتهي اين مسائل، مفاهيم و چارچوبهاي کلي هستند که بايد از طريق همکاري با بخشهاي داخلي اتحاديه، همکاري با بخش خصوصي و تعامل مثبت با ديگر دستگاههاي دخيل در کشور از جمله مسئولان مستقيم و غيرمستقيم؛ در مسير آنها گام برداشت.
وي گفت: بسياري از فعاليتهايي که ما در اتحاديه داريم، به خاطر فعاليت پيشکسوتها از جمله تلاششان براي معافيت مالياتي، يا مصوبهاي که براي ماده واحده کاربري فرهنگي ناشران و کتابفروشان بوده است. البته براي کتابفروشان اشکلاتي ايجاد شد و براي کتابفروشان هم تبصرههايي در اين زمينه در نظر گرفته شد. تلاش ديگري که مديران پيشين اتحاديه داشتند درباره يک سري از تعرفهها از جمله کاهش تعرفه بيمه تامين اجتماعي و ... بود. به هر حال قديميها خدمات زيادي داشتند که شايسته است مديران امروزي حق مطلب را درباره آنها ادا کنند. در نتيجه همدلي و همگرايي يکي از ضروريتهاي حوزه نشر و اين انتخابات است.
مدير نشر کتاب دانشگاهي درباره سوابق خود در اين زمينه گفت: حدود 30 سال است که در عرصه نشر حضور و فعاليت دارم. حوزه اصلي فعاليتام که امروز در آن مشغولم، نشر آثار دانشگاهي است و علاوه بر نشر، در زمينه توزيع سراسري کتاب در کشور نيز فعاليت دارم.
مديريت يک کتابفروشي در خيابان انقلاب و مقابل دانشگاه تهران و فروش اينترنتي کتاب از طريق سايت «کتاب فردا» از ديگر عناوين کارنامه کاري پايدار داريان است. يک دوره عضويت در هيئت مديره اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران، تاسيس و عضويت در هيئت مديره انجمن فرهنگي ناشران دانشگاهي از سال 83 و نائب رئيسي اين انجمن در اين سالها از ديگر سوابق وي هستند.
خبر را در خبرگزاري مهر ببينيد:http://www.mehrnews.com/detail/News/2375658
اخبار مرتبط:
|