به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، اکنون پژوهشگران موسسه "ام.آی.تی"(MIT) با توسعه یک گلوکومتر غیرتهاجمی در حال حل این مسئله پیچیده هستند.
گلوکومتر یا گلوکوز متر یک ابزار پزشکی است که برای تعیین تخمینی غلظت گلوکز در خون به کار میرود. این ابزار یکی از اجزاء اصلی مانیتورنیگ قند در خانه برای بیماران دیابتی یا هیپوگلیسمی است. یک قطره کوچک از خون که توسط سوزن زدن به پوست با یک سوزن لنست به دست آمده روی یک صفحه یکبار مصرف آزمایش قرار میگیرد که توسط دستگاه استفاده و قند خون محاسبه میشود.
پژوهشگران موسسه "ام.آی.تی"، "سیستم فیبر نوری رامان"(fiber-optic probe coupled Raman system) را توسعه دادهاند و هنگامیکه افراد این فناوری را میپوشند، سیستم مذکور میتواند میزان تغییرات غلظت گلوکز در افراد را اندازه گیری کند.
این فناوری پوشیدنی روی مچ دست قرار میگیرد و مجهز به یک میله لیزری است که در قسمت داخلی این سیستم تعبیه شده است. مطالعه و بررسی این فناوری در دانشکده پزشکی "دانشگاه میزوری"(University of Missouri) انجام شده است.
طی این مطالعه میزان گلوکز ۲۰ فرد، قبل و بعد از مصرف یک نوشیدنی با سطح گلوکز بالا، با استفاده از سه روش مختلف اندازهگیری شد.
این سه روش شامل "نمونه برداری آیوی" (IV sampling) ، نمونه خون قطره ای و سیستم طیف سنجی رامان جدید بود.
نتایج نشان داد که سیستم طیف سنجی رامان همانند خون گیری قطرهای در اندازهگیری دقیق بود.
طیفسنجی رامان قادر به اندازهگیری غلظت مولکولهای مختلف در پوست است، اما تنظیم مداوم و دقیق این فناوری برای اندازهگیری گلوکز کار دشواری است. پژوهشگران این مطالعه به منظور مطالعات بیشتر و تجاری سازی این فناوری، قصد بهینهسازی دستگاه مذکور را دارند.
منبع: ایسنا