اخبار
یکشنبه، 22 مهر 1397
به رنگ ارغوان!

به رنگ ارغوان!



آسمان منطقه‌ای که طوفان مهیب مایکل آن را درنوردیده بود، تا ساعت‌ها پس از طوفان، به رنگ ارغوانی درآمده بود.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌نت، ایالات متحده آمریکا در طول سال گذشته بارها پشت سر هم مورد حمله طوفان‌های مهیب قرار گرفته است که مسیر فلوریدا تا کارولینای شمالی را تخریب کرده‌اند. اما پس از وقوع آنها، یک پوشش بر روی ابرها باقی می‌ماند که موجب تغییر رنگ آسمان تا چند ساعت پس از طوفان شد.
در مورد طوفان مایکل که به تازگی آمریکا را درنوردید، آسمان به رنگ ارغوانی درآمد.
پدیده‌ای به شکل آسمان رنگی پس از طوفان ظاهر می‌شود که در مورد طوفان مایکل، آسمان در هنگام غروب خورشید به رنگ‌های ارغوانی و یاسی درآمد.
ساکنان فلوریدا تصاویر بسیاری از آسمان زیبا و فراموش نشدنی منطقه خود منتشر کردند.
دلیل علمی آسمان ارغوانی
پدیده‌ای به نام "پراکندگی"(scattering) توضیح می‌دهد که چرا برخی رنگ‌ها در طلوع و غروب خورشید غالب می‌شوند و آسمان ارغوانی این هفته را توجیه می‌کند.
پراکندگی یک پدیده فیزیکی طبیعی است که برای پرتوها مانند نور، صوت یا ذرات متحرک رخ می‌دهد و آنها مجبور به تغییر مسیر حرکت خود از میان ذرات یک ماده که در حال عبور از آن هستند می‌شوند. در استفاده متعارف مسیر بعدی حرکت ذره از طریق قانون بازتاب به دست می‌آید.
موادی که دارای ذراتی باشند که موجب پراکندگی بشوند به قدری زیاد است که نمی‌توان آنها را فهرست کرد اما مثال‌های آن شامل ذره‌ها، حباب‌ها، قطره‌ها، نوسانات چگالی در شاره‌ها، کریستالیت‌ها در خطوط کریستالی چندبلور، نقص در خطوط جامد تک‌بلور، زبری سطح، سلول‌ها در ارگان‌ها و الیاف نساجی در لباس‌ها است.
مسیر حرکت تقریبا تمام ذرات پراکنده شده توسط نظریه پراکندگی، قابل توجیه و تفسیر است.
"استیون آکرمن" استاد هواشناسی دانشگاه ویسکانسین مدیسون توضیح داد: رنگ‌هایی که ما می‌بینیم به توانایی ادراک ما بستگی دارد. از آنجا که خورشید هنگام غروب پایین افق است، نور خورشید از هوای بیشتری نسبت به طلوع آفتاب که خورشید بالاتر است، عبور می‌کند.
وی ادامه داد: هوای بیشتر باعث می‌شود که مولکول‌های بیشتری پراکنده شوند و نور ارغوانی و آبی را به چشم شما بازتاب دهند. اگر مسیر به اندازه کافی طولانی باشد، تمام نور آبی و ارغوانی از خط دید شما پراکنده می‌شود. رنگ‌های دیگر نیز راه خود را به چشم شما ادامه می‌دهند. به همین دلیل است که آسمان در هنگام غروب خورشید اغلب زرد، نارنجی و قرمز است.
"لورن روتنکرانز" متخصص هواشناسی از فلوریدا در توضیح یک نظریه می‌گوید: وقتی که نور خورشید به زمین می‌رسد، بیشتر رنگ‌های طیف می‌توانند بدون خلل به سطح برسند، اما طول موج‌های کوتاه‌تر، آبی و ارغوانی، در هر جهت پراکنده هستند. این نور، ذره به ذره جست می‌زند تا آن که نهایتا به چشم ما برسد. اما آسمان به دلیل محدودیت‌های چشم ما، ارغوانی و آبی به نظر نمی‌رسد.
ترکیب این نظریه‌ها نشان می‌دهد که قدرت طوفان، ریتم طبیعی طول موج‌ها را مختل می‌کند و اساسا این رنگ‌ها را به چشم ما نشان می‌دهد.
وی افزود: نور در اطراف رطوبت در هوا پراکنده می‌شود و موجب پدیدار شدن رنگ ارغوانی می‌شود.



منبع:
ایسنا