به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، کنترلکنندههای حرکتی واقعیت مجازی در همگام سازی حرکات دیجیتالی و حرکات واقعی بسیار خوب عمل میکنند، اما در ایجاد حس لمس چندان موفق نیستند.
دانشمندان موسسه فناوری لوزان(EPFL) و زوریخ(ETH Zurich) دستکشهای جدیدی را ابداع کردهاند که میتواند به کاربران کمک کند با اشیاء مجازی ارتباط برقرار کنند.
سیستمهای بازخورد لمسی مشخصا جدید نیستند. ما قبلا آنها را در دستکشها، چکمهها، کتها و حتی لباسهای پوشش دهنده تمام بدن به همراه موتورهای ارتعاشی، میدانهای الکتریکی و یا اجزای مکانیکی دیدهایم.
اما دستکش جدید موسوم به "DextrES" با استفاده از یک تکنیک جدید کار میکند. بدین صورت که نوارهای فلزی قابل انعطاف با یک عایق نازک بین آنها روی انگشتان دست کشیده شده است.
هنگامی که یک شی مجازی باید شبیهسازی شود، یک اختلاف ولتاژ به نوارهای فلزی اعمال میشود، که باعث میشود با هم هماهنگ شوند. این به نوبه خود یک نیروی ترمز ایجاد میکند و کاربر پس از لمس شیء مجازی و متناسب با اندازه آن شیء، نمیتواند انگشتان دست خود را بیش از حد معینی جمع کند و این ویژگی این احساس را به کاربر میدهد که واقعا آن شیء را در دست گرفته است.
هنگامی که کاربر شیء را رها کند، ولتاژ برداشته میشود و میتواند انگشتان دست خود را دوباره آزادانه حرکت دهد.
این دستکشها به لطف نوارهای فلزی کشیده شده روی انگشتان دست میتواند حرکات دست را محدود کند و حس در دست گرفتن اشیا را القا کند.
اتمار هیلیگس مدیر آزمایشگاه پیشرفته فناوریهای تعاملی موسسه فناوری زوریخ میگوید: سیستم حسی انسان بسیار توسعه یافته و پیچیده است. ما انواع گوناگونی از گیرندهها را در تراکم بسیار بالا در مفاصل انگشتان داریم که در پوست ما تعبیه شدهاند. در نتیجه ایجاد حس لمس واقعی در هنگام تعامل با اجسام مجازی دشوار است.
وی افزود: کار ما یک گام در این راستا برداشته است و تمرکز ویژهای روی ایجاد حس واقعی لمس اشیای مجازی دارد.
تیم سازنده برای آزمایش "دکسترس" از شرکتکنندگان خواست تعدادی از کارهای واقعیت مجازی را انجام دهند که نیاز به مهارتهای حرکتی خوب داشت و با بازخورد مثبت و نتایج راضی کنندهای همراه بود.
این دستکش نسبت به سایر سیستمها از لحاظ اندازه و حجم کوچکتر است و تنها 2 میلیمتر ضخامت و 40 گرم وزن دارد.
این سیستم میتواند با استفاده از تنها 200 ولت برق و و چند میلیوات قدرت تا 40 نیوتن نیرو بر روی هر انگشت اعمال کند.
این دستکش در شکل فعلی خود از کابل بهره میگیرد، اما با توجه به نیاز به قدرت کم، تیم سازنده میگوید میتوان از یک باتری کوچک نیز استفاده کرد.
هربرت شیا، سرپرست آزمایشگاه مبدلهای نرم افزاری در موسسه فناوری لوزان میگوید: ما میخواستیم یک وسیله سبک وزن را توسعه دهیم که بر خلاف دستکشهای واقعیت مجازی کنونی، بزرگ و حجیم نباشد و نیازی به کابلهای ضخیم نداشته باشد.
این تحقیق در هفته جاری در سمپوزیوم ACM، نرم افزار و تکنولوژی رابط کاربری (UIST) ارائه شده است و عملکرد دستکشها را در ویدیوی زیر میبینید.
منبع: ایسنا