به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) صبح پنجشنبه جمعی از اهالی فرهنگ، هنر و اندیشه از فراخوان احمد مسجدجامعی برای حضور در کتابفروشیها استقبال کردند و با حضور در کتاب فروشیها و انتشاراتیها در میان جمع پرشور مردم و اهالی کتاب، با آنها گفتوگو کردند.
احمد مسجدجامعی که پس از طرح ابتکاری «تهرانگردی» این بار به منظور حمایت از ناشران و پدیدآورندگان کتاب و ایجاد اشتیاق به مطالعه با فراخوان حضور در کتابفروشیها، طرح ابتکاری«کتابگردی» را کلید زده است ابتدا به راسته کتابفروشها در انقلاب رفت و کتابگردی را با حضور در انتشارات سخن شروع کرد.
در انتشارات سخن، دکتر داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم با مسجدجامعی همراه شد و گروه کتابگردان به تدریج شکل گرفت.
مقصد بعدی فروشگاه ترنجستان انتشارات سروش بود جایی که دو تن از اعضای شورای شهر، خانم معصومه آباد و دکتر حافظی مستقر بودند. کتابگردان سپس با همراهی دکتر حافظی و دکتر داوری در راسته کتابفروشان در کتابفروشی های حکمت، روزبهان، توس، کیهان و فرهنگسرای سبز حاضر شدند و با برخی از اهالی کتاب و اعضای شورا که در این کتابفروشیها مستقر بودند گفتوگو کردند.
مسجد جامعی و همراهان همچنین با برخی از فروشندگان سیار کتاب و دستفروشان خوش و بش و کتابهای آنها را تورق کردند.
کتابگردان سپس به کتابفروشی «کتاب مرجع» در میدان فلسطین رفتند و مورد استقبال حجت الاسلام و المسلمین طارمی قرار گرفتند و بعد از آن به راسته کتابفروشها در خیابان کریخان رفتند و از انتشارات و فروشگاه خانه فرهنگ و هنر گویا شروع کردند جایی که تعداد زیادی از اهالی فرهنگ و هنر چون غلامحسین صارمی، داریوش اسدزاد، علی مرادخانی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، عبدالحسین مختاباد (هنرمند و عضو شورای اسلامی شهر تهران) اسرافیل شیرچی(استاد برجسته خوشنویسی) سید فرید قاسمی (تاریخ نگار مطبوعات) سهیل محمودی و بسیاری از چهرههای فرهنگی هنری حضور داشتند.
در این مراسم از کتاب داستانی بوقلمون نوشته علی اکبر عبدالرشیدی، مجری سیما، رونمایی شد.
مسجدجامعی در این مراسم گفت: سرانه مطالعه در کشور ما با کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست و ضروری است حرکتهایی در این باره انجام شود.
جای جمعه بازار کتاب خالی
وی تاکید کرد: کاری که امروز انجام شد برای شروع اقدام نمادین خوبی بود و با تجربیاتی که در سالهای گذشته داشتیم جای بسیاری مواردی مثل راه اندازی جمعه بازار کتاب خالی است.
کریم مجتهدی: کتاب آینده یک جامعه است
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مقصد بعدی کتابگردان بود که کریم مجتهدی، نویسنده؛ ناصر تکمیل همایون و دکتر مظاهری، از پژوهشگران کشور، در آنجا حضور داشتند.
در این بازدید، مجتهدی در پاسخ به درخواست احمد مسجدجامعی برای گفتن یک جمله درباره کتاب، بیان کرد: کتاب آینده یک جامعه است.
وی در ادامه تصریح کرد: آینده را میشود از کتابهای موجود خواند چرا که کتاب، آینده را نوید میدهد و اگر کتاب نباشد جامعه با خطر روبروست.
در ادامه نیز مظاهری در پاسخ به درخواست عضو شورا برای گفتن جملهای درباره کتاب، گفت: کتاب مغز یک جامعه است و اگر کتاب وجود نداشته باشد جامعه همانند بدنی است که روح ندارد.
خبرگزارى کتاب ايران (ايبنا)