اخبار
شنبه، 06 بهمن 1397
 محاسبه کالری غذا از روی عکس

محاسبه کالری غذا از روی عکس



پژوهشگران فرانسوی، نوعی اپلیکیشن ارائه داده‌اند که می‌تواند میزان کالری غذا را تنها از روی عکس آن محاسبه کند!

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال‌ترندز، شاید به‌زودی بتوان با کمک یک اپلیکیشن جدید، میزان کالری و مواد مغذی غذاها را تنها با عکس گرفتن مشخص کرد. این اپلیکیشن موسوم به "فودوایزر"(Foodvisor) می‌تواند ترکیبات غذا را بررسی و کالری‌های آن را محاسبه کند.
"اورور ترن"(Aurore Tran)، بنیانگذار و مدیر تجاری فودوایزر گفت: با استفاده از این اپلیکیشن، تنها کافیست از غذای خود عکس بگیرید تا ترکیبات متفاوت غذا و مواد مغذی آن بررسی شود.
فودوایزر در سال ۲۰۱۸ در فرانسه ابداع شد و در حال حاضر یک میلیون کاربر دارد. این اپلیکیشن در انگلستان، آلمان، اسپانیا و ایتالیا در حال گسترش است و برنامه‌ریزی شده که تا پایان سال در آمریکا نیز کار خود را شروع کند.
اپلیکیشن فودوایزر، با نرم‌افزارهای اندروید و iOS کار می‌کند و کاملا رایگان است. این اپلیکیشن می‌تواند پس از ثبت تصویر غذا، آن را تحلیل کند و اطلاعاتی شامل میزان کلی کالری، چربی، پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و فیبرهای موجود در آن ارائه دهد؛ در نتیجه امکان کاهش وزن و محاسبه ترکیبات مورد نیاز امکان‌پذیر می‌شود. کاربر باید وزن، قد، جنسیت و سن خود را در اپلیکیشن ثبت کند تا برنامه مورد نیاز او ارائه شود.
محاسبه کالری غذا، روش موثری در مدیریت وزن است. اگر بدانید که برای رسیدن به وزن مورد نظر خود، باید چقدر کالری مصرف کنید، این کار را راحت‌تر انجام خواهید داد. به گزارش "سازمان جهانی بهداشت"(WHO)، تعداد ۱.۹ میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۱۶ اضافه‌وزن داشتند و این رقم در حال حاضر بالاتر رفته است.
"ترن" تصریح کرد: روزانه میلیون‌ها نفر، از اپلیکیشن‌هایی مانند "مای فیتنس پل"(MyFitnessPal) استفاده می‌کنند؛ اما کار با این گونه اپلیکیشن‌ها معمولا به زمان زیادی نیاز دارد و بیشتر افراد به همین دلیل استفاده از آن را ادامه نمی‌دهند. هدف از ساخت فودوایزر، ارائه روشی ساده‌تر برای رسیدن به تناسب اندام است.
وی افزود: فودوایزر در آغاز تنها می‌توانست پنج یا شش عنصر را در غذا تشخیص دهد، اما اکنون از عهده تشخیص بیش از ۱۰۰۰ نوع ماده غذایی برمی‌آید. این اپلیکیشن، مبتنی بر یک الگوریتم یادگیری عمیق است؛ در نتیجه ما برای آموزش دقیق‌تر آن، از تصاویری که کاربران ارائه می‌دهند، استفاده می‌کنیم.
فودوایزر علاوه بر تحلیل غذا می‌تواند بارکد محصولات غذایی را اسکن کند و در حال حاضر، بیش از ۷۰۰ هزار بارکد را در مجموعه داده‌های خود دارد و روزانه به این تعداد افزوده می‌شود. اگر بارکد اسکن شده، در مجموعه داده‌ها موجود نباشد، به آن اضافه می‌شود تا هنگام اسکن‌های بعدی بتواند قابل تشخیص باشد.
این اپلیکیشن در انگلستان آزمایش شد و نتایج آن با اپلیکیشن‌هایی مانند "مای فیتنس پل" مورد مقایسه قرار گرفت. در این آزمایش مشخص شد که فودوایزر می‌تواند همه نوع ماده غذایی را با دقت بالا تحلیل کند، اما هنوز برای ثبت دقیق‌تر باید روی آن کار کرد.
"ترن" گفت: کاربران می‌توانند با کمک فودوایزر، دستورالعمل‌های مورد علاقه خود را برای غذا تنظیم کنند. الگوریتم هوشمند این اپلیکیشن می‌تواند بفهمد که کیک شکلاتی مقابل آن، دستپخت خود کاربر است، به شرکت خاصی تعلق دارد و یا از شیرینی‌فروشی تهیه شده است.



منبع:
ایسنا