اخبار
پنجشنبه، 02 اسفند 1397
پاک کردن خاطرات ترسناک با اصلاح دی.ان.ای

پاک کردن خاطرات ترسناک با اصلاح دی.ان.ای



پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدیدی دریافتند که می‌توان خاطرات ترسناک را با دستکاری دی.ان.ای(DNA) پاک کرد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگرچه ترس، گاهی اوقات یک ابزار نجات‌بخش به شمار می‌رود اما در صورت شدت گرفتن و یا طولانی شدن می‌تواند به یک مشکل و مانع بزرگ در زندگی تبدیل شود. اکنون پژوهشگران "دانشگاه کوئینزلند"(UQ) استرالیا، یک مسیر شیمیایی در مغز یافته‌اند که می‌تواند به پاک کردن خاطرات ترسناک کمک کند و به ابداع روش‌های درمانی جدیدی برای فوبیا و دیگر اختلالات استرس مربوط به ترس منجر شود.
از آنجا که گسترش ترس می‌تواند خطرناک باشد، مغز باید راهی برای حذف ترس‌ها داشته باشد. برقراری تعادل میان ترس و از بین بردن آن، مهم است؛ در غیر این صورت این مکانیسم می‌تواند ترس‌های شدیدی مانند فوبیا یا دیگر اختلالات مربوط به استرس را پدید آورد.
"تیموتی بردی"(Timothy Bredy)، از نویسندگان این پژوهش گفت: افراد مبتلا به این نوع ترس، همیشه فکر می‌کنند که حتما موضوع ترسناکی وجود دارد.
این گروه پژوهشی، نوعی اصلاح DNA را پیشنهاد کرده‌اند که به نظر می‌رسد بتواند به از بین بردن ترس کمک کند. آنها در بررسی‌های خود، ابتدا شوک ملایمی را به همراه یک صدای خاص به موش‌ها وارد کردند. موش‌ها به سرعت، ترس خود را از صدا نشان دادند.
پژوهشگران در مرحله بعد، موش‌ها را به جعبه دیگری انتقال دادند و صدا را بدون شوک الکتریکی برای آنها پخش کردند. موش‌ها پس از بازگشت دوباره به جعبه ابتدایی، صدا را شنیدند اما دیگر ترسی از خود بروز ندادند. این بررسی نشان می‌دهد در صورت به کار بردن این روش، هنگامی که بیمار در معرض محرک ترسناک قرار می‌گیرد، احساس ترس را بروز نمی‌دهد.
این گروه پژوهشی، تاثیر آزمایش را بر دی.ان.ای موش‌ها بررسی کردند و با اطمینان از اینکه نورون‌ها، مسئول از بین رفتن ترس هستند، دریافتند که در 2800 مورد، اتصال یک برچسب شیمیایی به دی.ان.ای می‌تواند بیان ژن را تغییر دهد.
"ژیانگ لی"(Xiang Li)، از نویسندگان این پژوهش گفت: ما دریافتیم که اتصال یک برچسب شیمیایی از جنس "آدنوزین"(Adenosine) می‌تواند به حذف خاطرات ترسناک کمک کند و فعالیت ژن‌های خاصی را افزایش دهد.
این پژوهش، در مجله "Nature Neuroscience" به چاپ رسید.


منبع:
 ایسنا