اخبار
پنجشنبه، 08 فروردین 1398
۵ راهکار برای تقویت حافظه

۵ راهکار برای تقویت حافظه

برای بخاطر سپاری اطلاعات سعی کنید تصویرسازی ذهنی مثبت و خوشایندی داشته باشید‎

 حافظه حاوی اطلاعاتی ست که یاد گرفته اید یا تجربه کرده اید و افراد بسیاری در یادآوری این اطلاعات با مشکل روبه رو می شوند.  هر چند هیچ قرص «جادویی» برای بهبود حافظه وجود ندارد، اما ما برای شما برخی راهکارهای تقویت حافظه را بیان می کند :

۱ ) تکنیک­های یادسپاری

تکنیک هایی برای یادآوری وجود دارند که هدف آنها  رمزگذاری درست اطلاعات است. این تکنیک ها دارای سه اصل  اساسی اند؛ تصویرسازی، ارتباط، مکان. یعنی به منظور رمزگذاری درست اطلاعات باید به این سه اصل توجه داشت. برای نمونه می توان به این موارد اشاره کرد:
 
برای بخاطر سپاری اطلاعات سعی کنید تصویرسازی ذهنی مثبت و خوشایندی داشته باشید. در رمزگذاری اطلاعات از حواس پنج گانه شامل صداها، بوها، لمس، حرکت و احساسات بهره ببرید. شوخ طبع باشید. چراکه موارد جالب، خنده دار و عجیب نسبت به مسائل معمولی بیشتر به یاد می­مانند. نمادها مانند چراغ راهنما، زبان بدن، نشانه های راه و ژست ها می توانند به راحتی پیام های پیچیده را رمزگذاری کنند.

۲ ) خوراکی‌های حاوی مواد مغذی

خوراکی‌هایی نظیر ماهی، میوه و سبزیجات به عملکرد مطلوب مغز کمک می‌کنند. این مواد حاوی ویتامین های مهمی هستند. مصرف ویتامین ها و مواد مغذی در بهبود سلامت مغز موثراست، به خصوص ویتامین های B، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا۳. مواد مغذی همچون سیب، آواکادو، موز، زغال اخته، انگور، گیلاس، میوه خشک شده، کلم بروکلی، بادمجان، اسفناج و سبزیجات سبز تیره، پیاز، تخم مرغ، حبوبات، آجیل و دانه هاروغن کتان، ماهی قزل آلا، چای سبز، رزماری و شکلات تلخ.

۳ ) رژیم غذایی سالم

غذاهای سبک و فاقد چربی بخورید. بهترین روش برای حفظ حالت ذهنی و بدنی سالم این است که صبحانه مقوی و کامل بخورید و هرچه به سمت شب می روید خوراکی های سبکتری میل کنید. مطالعات نشان می دهد که دانش آموزانی که صبحانه سالم می خورند موفق تر از کسانی هستند که صبحانه نمی خورند.

۴ ) ورزش

ورزش منظم موجب سلامت سلول های مغزی می شود. تمرینات هوازی منظم حافظه را بهبود می بخشد. مغز شما نیاز به اکسیژن و سایر مواد مغذی دارد تا بتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد. هنگامی که اکسیژن مغز کم است، تمرکز فکری دشوار است و باعث مختل شدن یادگیری اطلاعات جدید می شود حتی اطلاعات گذشته، به دشواری به خاطر آورده می شوند. تمرین هوازی منظم اکسیژن را به مغز می رساند، بنابراین حتی پیاده روی ۱۵ دقیقه ای در طول روز موجب می شود  تمرکز فکری بهتری داشته باشید.

۵ ) خواب راحت

مغز در طول شب به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیاز دارد. خواب باعث تقویت ارتباطات مغزی می شود. کمبود خواب باعث مختل شدن سرعت پردازش اطلاعات، کارایی حافظه بلند مدت و ثبات عاطفی می گردد، حتی کمبود چند ساعته خواب، تقریبا به اندازه بی خوابی، عملکرد حافظه را تضعیف می کند، بدین خاطر که تمرکز شما را تحت تاثیر قرار می دهد و بر عملکرد حافظه تأثیر نامطلوب می گذارد.


منبع: بیتوته