شاپور محمدزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آمار موجود در پایگاه داده بانک جهانی پیرامون نرخ باسوادی جمعیت گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ ساله در سه سال منتهی به ۲۰۱۶ اظهار کرد: بر این اساس نرخ باسوادی کل ۹۸.۱ درصد است. نرخ باسوادی مردان ۹۸.۲ و زنان ۹۷.۹۳ درصد است. این ارقام با توجه به نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ به عنوان آخرین وضعیت سوادآموزی کشور تقریباً همخوانی دارد.
وی درباره جمعیت بیسواد کشور نیز گفت: این آمار در سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران تعداد هشت میلیون و ۴۸۰ هزار و ۱۴۱ نفر و در وبگاه پایگاه داده بانک جهانی تعداد بیسوادان گروه سنی بالای ۱۵ سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۶، عدد هشت میلیون و ۸۳۶ هزار و ۷۷۳ نفر درج شده و در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال نیز این رقم ۲۲۸ هزار و ۸۹ نفر است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: اگر بخواهیم آمار پایگاه داده بانک جهانی را به تفکیک بیان کنیم باید بگوییم تا سال ۲۰۱۶، تعداد کل بیسوادان بالای ۱۵ سال سن، هشت میلیون و ۸۳۶ هزار و ۷۷۳ نفر، تعداد بیسوادان زن بالای ۱۵ سال، پنج میلیون و ۸۷۶ هزار و ۱۳۱ نفر، تعداد بیسوادان مرد بالای ۱۵ سال، دو میلیون و ۹۶۰ هزار و ۶۴۲ نفر، تعداد کل جوانان بیسواد ۱۵ تا ۲۴ سال ۲۲۸ هزار و ۸۹ نفر است که از این میزان ۱۰۷ هزار و ۹۲۴ نفر مرد و ۱۲۰ هزار و ۱۶۵ نفر زن هستند.
محمدزاده تاکید کرد که مبنای سنجش سواد در نهاد بین المللی یونسکو، توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن به هر زبان یا حتی زبان مادری است و مبنای آماری موسسه آمار یونسکو نیز هیمن تعریف است.
منبع: ایسنا