به گزارش ایسنا، هر ساله حوادث جراحتی (تروماتیک) از قبیل آسیبدیدگی مغزی، سکته مغزی و حمله قلبی سلامت میلیونها انسان را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند کشنده نیز باشد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) سکته مغزی را به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان معرفی کرده است.
تمامی این بیماریها و اختلالات شامل استرس اکسیداتیو میشوند که به "عدم توازن جسمی بین سطح رادیکالهای آزاد و آنتیاکسیدانها" گفته میشود. در حوادث تروماتیک مغزی تعداد رادیکالهای آزاد افزایش پیدا میکند که به آسیب دیدن بافت و از کار افتادن اندامها منجر میشود. همچنین این عدم توازن، حمله قلبی و سکته مغزی را به دنبال دارد.
"آنتیاکسیدان درمانی" یکی از روشهای کاربردی برای مقابله با استرس اکسیداتیو است. اثربخشی این روش درمانی همچنان مورد مطالعه است اما برخی از محققان این روش را درمانی امیدبخش درنظر میگیرند. این در حالی است که رادیکالهای آزاد موسوم به گونههای واکنشپذیر اکسیژن، آنتیاکسیدانهای طبیعی از قبیل آنزیم "سوپراکسید دیسموتاز" را از بین میبرند.
متخصصان بر این باورند که دست یافتن به آنتیاکسیدان مصنوعی به آنتیاکسیدانهای طبیعی بدن کمک میکند که با رادیکالهای آزاد مقابله کنند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان علوم پزشکی در آمریکا معتقدند که زغال میتواند در تولید این آنتیاکسیدان مصنوعی کمک کننده باشد. این آنتی اکسیدان از نقاط کوانتومی گرافن گرفته میشود که محققان اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی آن را از زغال استخراج کردند. این نقاط کوانتومی ذرات ریز نیمههادی هستند که میتوانند به شکلهای مشخصی مورد استفاده قرار بگیرند. محققان معتقدند این نقاط میتوانند به مقابله با استرس اکسیداتیو کمک کنند.
منبع: ایسنا