خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
دوشنبه، 30 اردیبهشت 1398
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
5 روش فوق العاده برای به دست آوردن انگیزه
عوامل روان شناختی که بر روی انگیزه تاثیر می گذارند
نظریه ها و توصیه های مختلفی برای ایجاد انگیزه در افرد طراحی شده اند، ولی برخی از عوامل روان شناختی که می توانند بر روی ایجاد انگیزه تاثیرگذار باشند، می توانند منجر به متعجب شدن شما شوند.
آیا می دانید که تجسم موفقیت می تواند منجر به موفقیت سریع تر شما شود؟ یا این انگیزه ها منجر به کمتر شدن انگیزه افراد شود؟
فقط چند مورد از عوامل شگفت انگیز را بررسی کنید که می تواند بر روی انگیزه شما تاثیرگذار باشد.
1.استفاده کردن از انگیزه ها با دقت مناسب
در صورتی که یک فردی از انجام دادن کاری لذت ببرد، آیا بعدا این احساس را خواهد داشت که در صورت دریافت پاداش برای رفتار خودش، این کار را به میزان بیشتری انجام خواهد داد؟ در اکثر موارد، پاسخ ارائه شده منفی می باشد.
محققان نتیجه گیری کردند که پاداش دادن به افراد برای انجام دادن کارهایی که دارای انگیزه های غریزی برای آن کار هستند، در واقع می تواند منجر به ایجاد نتیجه معکوس شود.
به یاد داشته باشید که انگیزه های غریزی از درون خود افراد ایجاد می شوند. این انگیزه به معنای انجام دادن کارها صرفا به دلیل لذت بردن از آن می باشد. پاداش کار، انجام دادن آن می باشد.
در مواردی که کودکان فقط به دلیل لذت بردن کارهایی را انجام می دهند، همانند بازی کردن با عروسک خاص، انگیزه بعدی آنها برای مشغول شدن به یک فعالیت می تواند کاهش یابد.
روان شناسان این پدیده را به عنوان تاثیر تعدیل اضافی می نامند.
بنابراین در مورد پاداش ها با احتیاط عمل کنید.
انگیزه هایی که می توانند منجر به افزایش انگیزه مشغول شدن به یک فعالیت شوند، می تواند مطوب باشد، ولی تطبیق بیش از حد در چنین پاداش هایی، در برخی مواقع می تواند منجر به کاهش انگیزه شود.
از نظر مشاور تحصیلی شما به چه نحوی می توانید از این مفهوم برای افزایش انگیزه استفاده کنید؟
* از پاداش های خارجی محدودی استفاده کنید
* در صورتی که فرد هیچ نوع انگیزه درونی برای یک فعالیت نداشته باشد، پاداش ها می توانند مفید باشند.
* در طول یک دوره یادگیری اولیه از پاداش خارجی استفاده کنید، ولی همزمان با علاقمند شدن یادگیرنده به فعالیت، از پاداش خارجی استفاده نکنید.
2. معرفی چالش ها
در هنگام مواجه با یک وظیفه، کدام مورد منجر به ایجاد انگیزه بیشتری برای شما می شود
– انجام دادن یک کار آسانی که شما صدها بار انجام داده اید و حتی در حالت خواب هم می توانید انجام بدهید، یا انجام دادن چیزی که در چارچوب احتمالات می باشد، و به یادگیری یک مورد جدید یا تقویت توانایی های موجود نیاز دارد؟
برای اکثر افراد، گزینه اول می تواند آسان ترین گزینه باشد، ولی گزینه دوم یک گزینه چالش انگیزتری می باشد که احتمالا به علاقه و انگیزه زیادی نیاز دارد.
در صورتی که بخواهید انگیزه خودتان را برای یک چیزی افزایش بدهید، همانند زودتر بیدار شدن از تخت خواب برای دویدن، انجام ندادن کارهای روتین قدیمی و مواجه شدن با چالش های جدید می تواند یک روش موثری برای افزایش انگیزه باشد.
خودتان را به چالش بکشید. در یک ماراتن محلی شرکت کنید.
بر روی بهبود زمان های خودتان یا انجام دادن کارهای تا یک حد بیشتر از حد معمول خودتان تمرکز کنید. مهم نیست که چه هدفی دارید؛
اضافه کردن چالش های بیشتر می تواند مهارت های شما را افزایش دهد، انگیزه بیشتری در شما ایجاد کند و شما را یک قدم به موفقیت نزدیک تر کند.
3.موفقیت را تجسم نکنید
یکی از توصیه های رایج برای ایجاد انگیزه، تجسم کردن موفقیت می باشد، ولی تحقیقات صورت گرفته بیانگر آن است که این کار می تواند نتایج معکوسی را ایجاد کند.
مشکل این است که افراد در اغلب مواقع خودشان را به عنوان افراد دست پیدا کرده به اهداف تجسم می کنند، ولی در طول تجسم نسبت به تمامی تلاش های مربوط به دستیابی به موفقیت چشم پوشی می شود.
با تجسم این مورد که شما به اهداف مطلوب دست پیدا کرده اید، در واقع شما انرژی که در دسترستان قرار دارد را فقط صرف کامل کردن کارتان می کنید.
مطالعات قبلی نشان داده اند که فانتزی های ایده آل در مورد آینده، معمولا دستاوردها را به صورت ضعیفی پیشبینی می کنند؛
همچنین یک تحقیقی که اخیرا صورت گرفته است نشان داده است که مقابله نکردن ذهنی با چنین تجسماتی، انرژی در دسترس را تضعیف می کند.
بنابراین چه کاری باید انجام بدهیم؟
* به جای تجسم موفقیت ناگهانی برای خودتان، تمامی مراحلی را که باید برای دستیابی به آن موفقیت انجام بدهید را تجسم کنید.
* شما با چه چالش هایی مواجه خواهید شد؟ شناخت مواردی که با آن مواجه خواهید شد می تواند برخورد با موارد پیش آمده را برای شما آسان کند.
* شما برای غلبه بر این چالش ها از چه استراتژی هایی می توانید استفاده کنید؟ برنامه ریزی برای موارد پیش رو می تواند شما را برای غلبه بر مشکلاتی که ممکن است مواجه شوید، آماده کند.
4. کنترل داشته باشید
اغلب افراد در زمانی که احساس کنند کنترل مناسبی بر روی اتفاقات آینده خواهند داشت، انگیزه بیشتری را پیدا خواهند کرد.
آیا تا به حال عضو یک گروهی بوده اید که به صورت شخصی احساس کرده اید هیچ نوع کنترلی بر روی نتیجه ندارید؟ آیا برای شرکت در آن گروه انگیزه خاصی را در خودتان احساس کرده اید؟
در برخی مواقع، یکی از دلایل مربوط به تنفر افراد نسبت به “کار گروهی” عبارت از این است که آنها احساس کنترل شخصی و شرکت را از دست داده اند.
شما برای به دست آوردن کنترل در موقعیت های گروهی، چه کارهایی می توانید انجام بدهید؟
* در صورتی که در یک گروه کار می کنید (یا تلاش می کنند که پیروهای گروه را مهیج کنید)، یک روشی را پیدا کنید که در نتیجه آن هر فردی احساس قدرت و تاثیرگذاری در خودش داشته باشد.
* در مورد نحوه اجرای ایده های ارائه شده یا استفاده شده، به افراد قدرت کنترل شخصی بدهید.
* به اعضای گروه اجازه بدهید تا اهداف گروه را مشخص کنند.
5.بر روی مسیر تمرکز کنید نه بر روی نتیجه
تمرکز ثابت بر روی نتیجه، بر روی موفقیت یا شکست، می تواند منجر به از بین رفتن انگیزه ها شود.
روان شناسی به اسم کارول دوئک[1] در تحقیق خودش بر روی ویژگی های ذهنی متفاوت نتیجه گیری کرد که تشویق کودکان برای ویژگی های ثابت (همانند باهوش بودن یا جذاب بودن)، در واقع می تواند انگیزه و پیگیری آنها را در آینده کاهش بدهد.
وی بر این باور بود که این نوع از تشویق باعث می شود که افراد ذهنیت ثابتی را در خودشان ایجاد کنند.
افراد دارای چنین ذهنیتی بر این باورند که ویژگی های شخصیتی عبارت از ویژگی های مربوط به زمان تولد می باشند و قابل تغییر نیستند.
آنها فکر می کنند که افراد باهوش یا کند ذهن، زیبا یا زشت، ورزشکار یا غیر ورزشکار، و غیره هستند.
بنابراین سوالی که در اینجا مطرح می شود، عبارت از این است که برای پیشگیری از ایجاد ذهنیت ثابت چه کاری می توانیم انجام بدهید؟
* بر اساس دیدگاه دوئک: تشویق کردن تلاش ها به جای سایر ویژگی هایی که کلیدی هستند
* به جای اینکه فقط بر روی نتیجه تمرکز کنید، بر روی اینکه آیا موفق می شوید یا شکست می خورید، سعی کنید که بر روی مسیر دستیابی به هدفتان متمرکز شوید.
* از این فرآیند چه چیزی یاد گرفته اید؟ به یاد داشته باشید که اهمیت مسیر دستیابی دقیقا برابر با اهمیت نتیجه می باشد.
* چه واکنش هایی تاثیر و پاداش بیشتری داشته است؟ شما با بررسی تلاش خودتان می توانید اقدامات آینده خودتان را برای دست یابی به نتایج بهتر، متناسب تر کنید.
چه در صورتی که به دنبال کاهش وزن خودتان باشید، یا به دست آوردن یک درجه یا دستیابی به سایر اهداف باشید، انگیزه نقش مهمی را در موفقیت یا شکست کلی شما ایفا می کند.
ممکن است که برخی از یافته های این تحقیقات، با تفکرات و ایده های شما در مورد کارکرد ها و انگیزه ها متضاد باشد.
سعی کنید که یک بخشی از این استراتژی ها را در رفتارهای روزمره خودتان به کار گیرید تا بتوانید اشتیاق خودتان را افزایش بدهید و به موفقیت دست پیدا کنید.
منبع:
مشاوره تحصیلی
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (923)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1170)
اخبار عمومی (14653)
اخبار آموزشی (3279)
مقالات مشاوره (1387)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1165)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید