خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
یکشنبه، 05 خرداد 1398
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
نقش والدین در کاهش استرس کنکور
نحوهی رفتار والدین به ویژه در زمان نزدیک به کنکور تاثیر مستقیمی بر عملکرد فرزند در کنکور میگذارد. استرس و سختگیری بیش از حد والدین تاثیر منفی در نتیجه کار فرزند دارد. با این مقاله بیتوته همراه باشید تا باید و نبایدهای قبل از کنکور را به عنوان والدین فرزندتان بدانید.
راه کارهایی برای کاهش استرس فرزند کنکوری
والدین در کم کردن استرس قبل از کنکور فرزندان نقش بسزایی دارند چرا که محیط خانه و حفظ آرامش بسیار مهم است؛ بسیاری از والدین برای کم کردن استرس شیوههای اشتباهی را پیش میگیرند که باعث افزایش استرس میشود و نه تنها داوطلب نتیجه مطلوبی نمیگیرد بلکه آسیب جبرانناپذیری به آینده و اعتماد به نفس وی وارد میشود.
- فشارهای روانی فرزندتان را درک کنید
توصیهی ما به اولیا در این دوران این است که در مقابل پرخاشگریها، نگرانیها و تمام واکنشهای غیر متعارف فرزندتان صبور باشید و عکسالعملی از خود نشان ندهید.
- انگیزههای درونی او را تقویت کنید
به تلاشهای مثبت فرزندتان بیش از نکات منفی توجه کنید. آنان را به طور دائم تشویق کنید و به آنها روحیه بدهید و بکوشید بیش از پیش تواناییهای فرزندتان را بارور کنید و او و خودتان را به این نکته توجه دهید که «همهی موفقیتها، موفقیت در کنکور نیست و همهی شکستها هم عدم موفقیت در کنکور نیست.» موفقیت او را در حرکت در مسیری که با علایق او و مصالح جامعه هماهنگ باشد بدانید.
- انتظارات مقعولی از او داشته باشید
واقعگرا باشید و توقع خود از فرزندتان را، همسطح با جایگاه واقعی او هماهنگ کنید. همه والدین آرزو دارند که فرزندشان در مسأله ادامه تحصیل و سایر امور زندگى، فرد موفق و پیروزى باشد؛ اما این آرزو نباید باعث شود تا شکافى بین شما و فرزندتان به خاطر توانایى هاى او به وجود آید.
به این موضوع توجه داشته باشید که هر فردى در زمین هاى خاص استعداد دارد و نباید شما از او توقع داشته باشید که طبق میل شما عمل کند و آنچه شما می خواهید شود. انتظارات بیش از حد از فرزندان در انتخاب رشته هاى تحصیلى یا دانشگاه هاى خاص، اگر خارج از توان او باشد، روحیه امید را در او تضعیف کرده و وی را از موفقیت باز می دارد و در واقع نه تنها او را به چیزى که شما انتظار دارید نمی رساند، بلکه مانع ظاهر شدن وی در حد توانای یهایش می شود؛
پس به جاى اینکه هدف کنکور و آینده او را مشخص کنید، به وی هم فکرى داده و راهنمایی اش کنید که طبق شناختى که از خود و استعدادهایش دارد، در کدام سمت و سو حرکت کند. مطمئن باشید که اگر فرزندتان در کنکور، طبق میل و استعدادهاى خودش پیش رود، در آینده فرد بسیار موفق و برجست هاى خواهد شد.
- او را متهم به بیخیالی نکنید
گام نخست این است که والدین داشتن استرس را به رسمیت بشناسند، حتی اگر در ظاهر دانش آموز بی خیال نشان دهد، برای خنثی کردن فشار ناشی از ادراک انتظار اطرافیان است، او را متهم به بی خیالی نکنید. والدین نباید استرس خود را منتقل کنند، اغلب اوقات والدین ممکن است به زبان بیان کنند که ما نگران نیستیم؛ بچه ها هوشیارتر از آن هستند، آنان نگرانی های پنهان شما را در چشم هایتان رصد می کنند، درون خود را آرام کنید.
- فرزند کنکوریتان را تحت فشار قرار ندهید
در روزها مخصوصا روزهای پایانی و نزدیک کنکور، هیچ فشاری به فرزندانتان وارد نکنید، از گفتن جملاتی مثل اینکه «دو ساعت بیشتر بخوان تا دو تست بیشتر بزنی»، خودداری کنید. این جملات هیچ کمکی به آن ها نمی کند، آن ها را وادار به تست زدن و آزمون های آزمایشی و شبیه سازی کنکور نکنید. شکی نیست که خانواده ها حق دارند که انتظار موفقیت فرزندانشان را داشته باشند اما باید به این فکر کنند که انجام دادن چه کارهایی شرایط را برای حصول موفقیت آنها هموار می سازد.
- مقایسه کردن ممنوع
ممکن است نگرانی امتحان روی نتیجه این آزمون نمایشی اثر بگذارد و نتایج احتمالی آن روحیه فرزندتان را تخریب کند. واقعا به این نکته فکر کنید که قبولی در کنکور آخر خوشبختی نیست، لذا از سرزنش کردن و یا احیانا مقایسه کردن زمان مطالعه فرزندتان طی ماه های گذشته با دوستان و همکلاسی هایش قویا اجتناب کنید. فرزندتان را با هیچ کس حتی با دوران نوجوانی و جوانی خود مقایسه نکنید.
- استرس خود را به فرزندتان نشان ندهید
هر چند دعا کردن بسیار مفید است اما صبح کنکور که می خواهید همراه فرزندانتان باشید از اینکه جلوی چشمان او با نگرانی دعا کنید، پرهیز کنید. این دعاها بیشتر برای رفع نگرانی شما است اما ممکن است در ذهن دانش آموز بیانگر انتظار بسیار بالای شما از موفیقت او باشد، این امر نتیجه معکوس دارد. در طول مسیر سعی کنید صحبت های عادی و معمولی داشته باشید و پس از ورود فرزندتان به جلسه آزمون می توانید با خیال راحت دعا بخوانید.
- ایجاد فضایی آرام و بدون استرس
عملکرد والدین قبل از کنکور در حفظ آرامش و افزایش تمرکز بسیار موثر است، والدین باید فضای خانه را آرام نگه دارند و محیطی به دور از فشار روانی، تنش و استرس ایجاد کند. و او را از کارهایی که تعادل ذهنیاش را به هم میزند دور کنید.
- به خواب و تغذیه یک کنکوری توجه ویژهای داشته باشید
فرزند شما برای کاهش استرس و اضطراب باید خوب بخوابد و شام سبک میل کند. مادران در این شرایط باید به خوراک فرزندان خود دقت کنند و در وعدههای غذایی آنها برنج، نان، سیبزمینی، لبنیات و به ویژه یک لیوان شیر ولرم را به کار ببرند، چرا که در برقراری آرامش نقش موثری خواهد داشت.
بهتر است داوطلبان از مصرف ترشی، ادویهجات، سوسیس، همبرگر، کافئین و نوشیدنی گازدار خودداری و به جای آنها از پسته، گردو، بادام، میوه و سبزی استفاده کنند. شب قبل از امتحان به موقع بخوابید و حداقل هشت ساعت خواب مفید قبل از امتحان داشته باشید چرا که خواب کم باعث خستگی، فراموشی، کم شدن سرعت، دقت و یادگیری میشود.
- با او هماهنگ باشید
برنامه درسى، خواب و استراحت عضو کنکورى خانواده اهمیت زیادى دارد؛ پس سعى کنید تا حد امکان با او هماهنگ باشید. بعد از خوابیدن وی بیدار نمانید و با روشن گذاشتن چرا غها، تلویزیون و سر و صدا کردن، آرامش او را به هم نزنید. بخشی از وقت خود را به وی اختصاص دهید و با او همراه باشید. اگر او فرصتى براى استراحت در برنامه مطالعاتى خود در نظر گرفته است، سعى کنید تا در صورت تمایل فرزند کنکورى تان، مدتى را با وی بگذرانید.
منبع:
بیتوته
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (923)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1167)
اخبار عمومی (14634)
اخبار آموزشی (3274)
مقالات مشاوره (1384)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1163)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید