خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
پنجشنبه، 10 مرداد 1398
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
تقویت انگیزه در کودکان
با چه روش هایی می توان انگیزه را در کودکان تقویت کرد؟ در ادامه به این سوال پاسخ داده می شود.
فکر کردن، تقویت حافظه و تفکر
یک ضرب المثل قدیمی چینی می گوید: «طولانی ترین سفرها با یک قدم شروع می شود.» اولین گام در هر کاری سخت ترین مرحله است. ما باید بچه ها را عادت دهیم که این گامهای مهم اولیه را بردارند. آنها باید اولین گام را بشناسند. یک روش این است که با آنها دربارۀ اولین گام های خودتان صحبت کنید: اولین روز و اولین کار. اولین روز مدرسه رفتن خود و یا اولین بارِ هر کاری را که به خاطر می آورید، برای فرزندانتان تعریف کنید.
لازم نیست که بار اول کاری را که تعریف می کنید حتماً در آن کار موفق شده باشید. حتی شاید بهتر باشد که موردی را بگویید که در آن موفق نشده اید. موضوع مهم این است که شما بارها و بارها آن را تکرار کرده اید. از بچه ها بخواهید دربارۀ اولین بار هر کاری که به یاد میآورند برایتان صحبت کنند. اولین روز مدرسه، اولین نمره ای که در دیکته گرفتند، اولین باری که خواستند سوار دوچرخه بشوند یا شنا کنند. اولین گامها مشکل هستند.
اگرچه گاهی وقتها میگوییم «این طور هم نیست»، اما در واقع اولین گام ها سختند. هدف ما در انگیزه دادن به بچه ها این است که به آنها کمک کنیم خوش بین باشند و شهامت برداشتن اولین گامها را در زندگی پیدا کنند.
این درسی است که باید به آنها بیاموزیم و یک روش برای آموزش آن در میان گذاشتن تجربیاتمان است. بچه ها قبل از آنکه کاری را انجام دهند دوست دارند همیشه دو سؤال را بپرسند: چه مدت طول می کشد؟ چه کاری را قرار بود دوباره انجام بدهم؟ با روش های زیر می توانید به این سؤالات پاسخ دهید.
برایم وقت تعیین کن، سنین چهار تا شش سال
این فعالیت به فرزندتان کمک می کند تا فرق بین چند ثانیه و چند دقیقه را بهتر بفهمد. برای این کار احتیاج به یک ساعت مچی یا دیواری با عقربۀ ثانیه شمار دارید. از کودکتان بخواهید به مدت پنج دقیقه به عقربۀ ثانیه شمار نگاه کند. همراه با هم ثانیه ها را بشمارید. ببینید فرزندتان در پنج ثانیه چند بار می تواند کف بزند. حال از فرزندتان بخواهید به مدت یک دقیقه به ساعت نگاه کند. بعد دوباره زمان بگیرید و ببینید هر دو در یک دقیقه تا چه عددی می توانید بشمارید. همراه با هم برای پنج دقیقه کتاب بخوانید. برای خودتان زمان بگیرید. پنج ثانیه نفس خود را حبس کنید. از کودکتان بخواهید برای شما زمان بگیرد و بعد جایتان را عوض کنید. هر دو با صدای بلند حروف الفبا را بگویید و زمان بگیرید. در حالی که با همدیگر در گوشۀ خیابان ایستاده اید، مدت زمان چراغ راهنمایی را اندازه بگیرید. مدت زمان دو پیام بازرگانی تلویزیون را اندازه بگیرید. هر کدام چقدر طول می کشد؟
همان طور که می بینید، با روشهای مختلفی می توان به بچه ها کمک کرد تا زمان را درک کنند. حتی ما بزرگسالان نیز اغلب مشکل می فهمیم که سی ثانیه چقدر طول می کشد. درک بهتر زمان به ما کمک می کند پیش بینی کنیم چه مقدار کار می توانیم در یک روز انجام دهیم.
به من بگو، سنین چهار تا نُه سال
معلم ها در سال های اول دبستان به ما می گویند که بچه ها چندان گوش نمی دهند. شاید دلیل این امر آن باشد که اطلاعات تلویزیونی، آنها را بمباران می کند. در اینجا فعالیتی آورده ایم که به ما کمک می کند رسانه ها و محیطهای پر سروصدا را پشت سر بگذاریم. برای این کار تنها چیزی که لازم داریم گوشهای شنواست.
یک کار واقعی را که فرزندتان می تواند انجام دهد در نظر بگیرید. این کار می تواند چیدن میز، بیرون بردن زباله ها، آوردن روزنامه ها یا آویختن لباسها باشد. برای انجام این کار سه یا چهار دستورالعمل را در نظر بگیرید.
از فرزندتان بخواهید به دقت به دستورالعملهایی که می گویید گوش کند؛ مثلاً: «چهار عدد چنگال و چهار عدد قاشق بیاور و در چهار طرف میز بچین. قاشقها را در طرف راست و چنگالها را در طرف چپ بگذار.»
حال بگذارید کودکتان به شما دستورهایی بدهد. این موارد می تواند ساده یا پیچیده باشد و بستگی به شما و فرزندتان دارد. بدین ترتیب شما جزئیات این فعالیت را متناسب با فرزندتان تعیین می کنید.
با استفاده از کاغذ و مداد این فعالیت را می توانید به تمرین «بنویس و انجام بده» تبدیل کنید. به جای گفتن دستورالعملها آنها را بنویسید. از فرزندتان بخواهید دستورالعملهایی را بنویسد تا شما انجام دهید.
چیزی را پنهان کنید و دربارۀ نحوۀ پیدا کردن آن دستور بدهید. مثلاً: «دو قدم جلو برو، به سمت راست بپیچ، سه قدم به عقب برگرد.» میتوانید جایتان را عوض کنید و از فرزندتان بخواهید چیزی را پنهان کند تا شما پیدا کنید.
یک روش جالب این است که گنجینه ای در بیرون از خانه پیدا کنید. لیست کوتاهی از اشیا مانند یک سنگ کوچک، یک شاخۀ درخت و یک برگ سبز یا قرمز تهیه کنید. به فرزندتان پاکتی بدهید تا این مجموعه را در آن بگذارد. این فعالیت را می توانید تبدیل به یک بازی کنید و مدت زمانی را که هر یک برای جمع آوری اشیا لازم دارید اندازه بگیرید. این کار را در هنگام خرید نیز انجام دهید. در فروشگاه، فرزندتان می تواند به شما در پیدا کردن اقلامی که لازم دارید کمک کند.
منبع: حوزه نت
منبع:
راسخوان
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (923)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1170)
اخبار عمومی (14653)
اخبار آموزشی (3279)
مقالات مشاوره (1387)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1165)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید