به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی انجمن پیشبرد علوم آمریکا، گروهی از دانشمندان، گونههایی از ترکیبات ضدویروس را مهندسی کردهاند تا بتوانند به از بین بردن کروناویروس کمک کنند.
این ترکیبات طی آزمایشهای انجام شده، ویروسهایی را که در سلولهای راه هوایی انسان وجود دارند، خنثی کردند و توانستند موشهای مبتلا به ویروس کشنده عامل بیماری "مرس"(MERS) را نجات دهند.
فعالیت گسترده این ترکیبات جدید نشان میدهد که میتوان از آنها برای درمان عفونتهای ناشی از کروناویروس استفاده کرد که در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان تایید شدهای برای آنها وجود ندارد.
گسترش کروناویروس، یک خطر جدی برای سلامتی و ایمنی جهانی به شمار میرود و به یکی از خطرناکترین بیماریهای همهگیر در این دوره تبدیل شده است.
"آثری راثنایاک"(Athri Rathnayake)، سرپرست این پروژه و همکارانش در پروژه پیشین خود، مجموعهای از ترکیبات ضدویروسی موسوم به "3C-like protease" را ابداع کردند که آنزیم ضروری برای تکثیر کروناویروس را هدف قرار میدهند.
آنها در این پژوهش جدید نشان دادند که یکی از این ترکیبات موسوم به "6e"، فعالیت قابل توجهی در برابر کروناویروس دارد و تکثیر ویروس را مهار میکند.
بررسیها نشان داد که ترکیب دیگری موسوم به "6j" امکان نجات موشهای مبتلا به کووید-۱۹ را افزایش دهد و از بروز پیامدهای خطرناک آن پیشگیری کند.
راثنایاک و همکارانش در نظر دارند تا بررسیهای بیشتری را در مورد تاثیر ترکیبات خود بر درمان بیماریهای مرس و کووید-۱۹ در انسانها انجام دهند.
این پژوهش، در مجله "Science Translational Medicine" به چاپ رسید.
منبع: ایسنا