به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزبریک، پژوهشگران "دانشگاه یوتا"(U of U) در آمریکا، پژوهشهای جدیدی را روی موشها آغاز کردهاند تا به بررسی ویژگیهای مولکولی تومورهای ریه و پانکراس بپردازند. آنها در این پژوهش، به بررسی ویژگیهای مولکولی پرداختند که از جهش در ژن موسوم به "NTRK1" ناشی میشوند.
ژن NTRK1، نقش مهمی در رشد سلولهای عصب به خصوص سلولهایی که سیگنال درد، دما و لامسه را به مغز میرسانند، بر عهده دارد. این ژن قدرتمند هنگام بروز برخی از سرطانها، سیگنالهایی را به سلولها میفرستد و با آسیب رساندن به آنها، گسترش مییابند.
پژوهشگران تصمیم گرفتند که در این پروژه، ارتباطات سلول به سلول را ارزیابی کنند. یکی از روشهای مناسب برای این کار، مدلسازی سرطان انسان در موشها است. پژوهشگران با استفاده از موشها توانستند نحوه شکلگیری سرطان، رفتار آن به مرور زمان و اثر داروها بر آن را ارزیابی کنند. پژوهشگران امیدوارند که این موشهای دارای ژن NTRK1 بتوانند به یافتن درمانهای موثر برای سرطانهای ریه و پانکراس کمک کنند.
پژوهشگران در این بررسی، ترکیبات دارویی را ارزیابی کردهاند که میتوانند از مقاومت دارویی موشها پیشگیری کنند. آنها امیدوارند که این پژوهش آزمایشگاهی، به پیشرفت آزمایشهای بالینی روی انسان و نهایتا بهبود گزینههای درمان سرطان منجر شود.
این پژوهش، در مجله "Cell Reports" به چاپ رسید.
منبع: ایسنا