به گزارش ایسنا و به نقل از فیوچریسم، تغییرات اقلیمی نه تنها به زمین آسیب میرسانند، بلکه مانعی برای اکتشافات فضایی به شمار میروند.
گزارشها حاکی از این است که برخی از تلسکوپهای قوی جهان به خاطر تغییرات اقلیمی که در محیط اطراف آنها صورت میگیرد، در بررسی اجرام آسمانی با مشکلاتی روبرو میشوند. افزایش دما و تغییرات محیطی دیگر موجب مختل شدن این تجهیزات میشود و جلوی دید آنها را میگیرد.
افزایش دما
برخی از مشکلاتی که برای تجهیزات بررسی فضایی مانند تلسکوپها ایجاد میشود، ناشی از افزایش دما است. "تلسکوپهای ویالتی"(VLT) که از بزرگترین تلسکوپهای جهان به شمار میروند و به "سازمان رصدخانه جنوبی اروپا"(ESO) تعلق دارند، با چنین مشکلاتی روبرو هستند.
اگر دما بیش از اندازه افزایش یابد، هوای داخل رصدخانه آشفته میشود و کیفیت تصویر را هنگام بررسی از بین میبرد. اگرچه فیزیکدانان و فضانوردان اروپایی نمیتوانند این مشکل را مستقیما به تغییرات اقلیمی مرتبط سازند اما میدانند که این مشکل ناشی از شرایطی است که در اثر تغییرات اقلیمی پیش میآیند.
پژوهشگران دریافتند که تغییرات آب و هوایی، مانع دید رصدخانهها نیز میشود. برای مثال، این بررسی نشان داد که تغییر در فصلهایی که با طوفان همراه هستند، بادها و الگوهای آب و هوایی به وجود میآورد که تغییر آنها بیش از اندازه سریع است؛ به همین دلیل، فضانوردان نمیتوانند بررسیهای خود را به راحتی انجام دهند.
منبع: ایسنا