به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهشگران "موسسه فناوری استیونز" (Stevens Institute of Technology) آمریکا، یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع کردهاند که میتواند شیوع آنفلوانزا را پیشبینی کند.
این سیستم میتواند با استفاده از دادههایی که به آن ارائه شده است، روشهای پیشرفتهای را به کار ببرد و بروز آنفلوانزا را با دقت بیشتری نسبت به سیستمهای دیگر پیشبینی کند.
سیستمهایی که پیشتر برای پیشبینی آنفلوانزا ابداع شدهاند، با بررسی تغییر در میزان عفونت به مرور زمان، کار خود را انجام میدهند اما "یو نینگ" (Yue Ning)، سرپرست این پژوهش و همکارانش، از یک شبکه عصبی استفاده کردهاند تا جریان ابتلا به آنفلوانزا را رمزگذاری کنند و به پیشبینی شیوع آن بپردازند.
نینگ گفت: بررسی تعامل میان فضا و زمان، به سیستم ما کمک میکند تا به شناسایی الگوهای پنهان بپردازد و شیوع آنفلوانزا را دقیقتر از قبل پیشبینی کند. بدین ترتیب، این سیستم میتواند تاثیر مهمی بر پیشبینی شیوع آنفلوانزا داشته باشد.
نینگ و گروهش، سیستم هوش مصنوعی خود را با دادههایی که از آمریکا و ژاپن گردآوری کرده بودند، آموزش دادند.
مدلهای دیگر میتوانند دادههای گذشته را به کار ببرند تا شیوع آنفلوانزا را دو هفته پیش از وقوع آن پیشبینی کنند اما ترکیب این دادههای جدید، امکان پیشبینی دقیقتر را فراهم میکند و چندین ماه زودتر به پیشبینی شیوع آنفلوانزا میپردازد.
شاید در آینده بتوان از روشهای مشابه روش این سیستم، برای پیشبینی شیوع کووید-19 نیز استفاده کرد. نینگ گفت: از آنجا که کووید-19 یک ویروس جدید است، دادههای زیادی در مورد آن وجود ندارد تا به آموزش الگوریتم هوش مصنوعی کمک کند.
نینگ و گروهش در حال حاضر، دادههای مربوط به کووید-19 را به صورت روزانه جمعآوری میکنند. وی افزود: این کار به ما کمک میکند تا همانطور که به بررسی همهگیری کووید-19 مشغول هستیم، الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی را سریعتر آموزش دهیم.
منبع: ایسنا