اخبار
یکشنبه، 23 آذر 1399
 کاوشگر چینی‌ها مانور مداری را انجام داد

کاوشگر چینی‌ها مانور مداری را انجام داد


طبق گفته "سازمان ملی فضایی چین"(CNSA) ، روز شنبه مدارگرد-بازگرداننده(orbiter-returner) کاوشگر "چانگ ای ۵"(Chang'e-۵) چین در حالیکه در حال آماده شدن برای ترک مدار ماه به منظور بازگشت به زمین است، یک مانور مداری را انجام داد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از سی.جی.تی.ان، مانور مداری(Orbital maneuver) در پروازهای فضایی، استفاده از سیستم نیروی محرکه برای تغییر مدار یک فضاپیما است. سازمان ملی فضایی چین گفت: مدارگرد-بازگرداننده حامل نمونه‌های جمع آوری شده از ماه پس از شش روز انتظار در مدار ماه در ساعت ۹:۵۴ صبح به وقت پکن(۵:۲۴ صبح به وقت تهران) روز شنبه مانور را انجام داد و به یک مدار بیضوی که ارتفاع "حضیض"(perilune) آن حدود ۲۰۰ کیلومتر بود، منتقل شد.
حضیض نقطه‌ای است که یک فضاپیما در مدار ماه به ماه نزدیک‌تر است. هدف این مانور ورود به مدار انتقال ماه -زمین بود.
در روزهای آینده دومین تلاش این کاوشگر برای فرار از جاذبه ماه و ورود به مسیری برای بازگشت به زمین انجام خواهد شد.
چین ۲۳ نوامبر ساعت ۱۵:۳۵ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۰:۰۵ بامداد سه‌شنبه به وقت تهران) فضاپیمای بدون سرنشین خود را به سمت کره ماه پرتاب کرد.
این مأموریت در تاریخ ۲۸ نوامبر وارد مدار ماه شد و در حالی که ماژول سرویس آن در مدار ماه باقی مانده بودند، سطح نشین و صعودگر آن در اول دسامبر در ماه فرود آمدند. سطح نشین سنگ‌ها و خاک ماه را جمع کرد و به ماژول سرویس در مدار متصل شد. این نمونه‌ها در یک کپسول برگشت برای سفر به زمین قرار داده خواهند شد و انتظار می‌رود اواخر ماه دسامبر این کاوشگر در "مغولستان داخلی" فرود بیاید.
اگر کاوشگر چینی بتواند با موفقیت و همراه با نمونه به زمین بازگردد چین تبدیل به سومین کشوری خواهد شد که نمونه‌های قمری را چند دهه بعد از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین می‌آورد.
آخرین مأموریت بازگرداندن نمونه ماه مربوط به مأموریت" لونا۲۴"(Luna ۲۴)اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ بود.

منبع:
 ایسنا