اخبار
یکشنبه، 29 فروردین 1400
خنثی کردن ویروس‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک با پوشش نانوفناوری

خنثی کردن ویروس‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک با پوشش نانوفناوری


گروهی از محققان یک پوشش زخم نانوفناوری جدید ایجاد کردند که می‌تواند در برابر ویروس‌ها و باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک کارآمد باشد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، نانوفناوری در فیلم‌های علمی-تخیلی واقعاً محبوب است اما برخلاف آنچه توسط مرد آهنی استفاده شده است، این نوآوری بر شکست دادن عفونت‌های کشنده باکتریایی و قارچی متمرکز است.
توسعه دهندگان این پوشش نانوفناوری، نوآوری خود را یک پوشش جدید از بین برنده ابرمیکروب توصیف کردند که می‌تواند روی کاشت و پانسمان زخم استفاده شود. آنها همچنین ادعا کردند که این ماده جدید یکی از باریک‌ترین پوشش‌های ضد میکروبی است که در حال حاضر توسعه داده شده است.
پوشش نانوفناوری جدید چقدر موثر است؟
مطالعه جدید توسط محققان و متخصصان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن در استرالیا انجام شده است. آنها ادعا کردند که اگر از پوشش جدید نانوفناوری استفاده کنید، می‌تواند ۹۹ درصد سلول‌های باکتریایی و قارچی موجود در زخم آلوده را خنثی کند.
"زو شاو"(Zo Shaw) محقق ارشد این مطالعه اثربخشی این فناوری را در برابر پنج سویه باکتری رایج آزمایش کرد. باکتری‌های مذکور استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، اشریشیا کلی و ۵ نوع  قارچ همانند Candida auris بودند.
آیا این نوآوری می‌تواند به بیماران کووید-۱۹ کمک کند؟
اگرچه هنوز تایید نشده که پوشش زخم نانوتکنولوژی جدید می‌تواند در برابر ویروس کرونا فعلی نیز موثر باشد اما کارشناسان ادعا کردند که هنوز هم می‌تواند به بیماران مبتلا به کووید-۱۹ کمک کند.
آنها افزودند که یک قارچ رایج به نام Aspergillus وجود دارد که می‌تواند زندگی بیماران کووید-۱۹ بستری شده را تهدید کند چرا که قارچ می‌تواند باعث عفونت‌های ثانویه کشنده شود.

منبع:
 ایسنا