اخبار
یکشنبه، 21 شهریور 1400

توزیع ۳۰۰ هزار بسته لوازم‌التحریر بین دانش‌آموزان کمتر برخوردار


مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی کشور جزئیات برنامه های ترتیب داده شده برای آغاز سال تحصیلی و هفته گرامیداشت دفاع مقدس را تشریح و از توزیع ۳۰۰ هزار بسته لوازم التحریر میان دانش آموزان کمتر برخوردار تا ابتدای مهر در سراسر کشور خبر داد.

 

به گزارش ایسنا، مجتبی باستان در نشستی خبری به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ، با اشاره به آموزش در دوران کرونا اظهار کرد: وارد حیطه آموزش نمی‌شوم ،اما مباحث پرورشی و فرهنگی بسیار حائز اهمیت هستند که عمدتاً باید حضوری طراحی و برنامه ریزی شوند.
وی افزود: بسیج با کمک دیگر تشکل‌های دانش‌آموزی عمده برنامه‌های پرورشی را به بستر فضای مجازی برده که شاید کیفیت لازم را نداشته باشند و طبیعی هم هست. اگر یک دانش آموز حضوری به اردوی راهیان نور برود تاثیرش بیشتر است، اما ما راهیان نور را در بستر فضای مجازی تعریف کرده‌ایم.
مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی کشور با بیان اینکه دغدغه ما تشکل‌ها این است که برنامه‌های پرورشی هم به موازات برنامه‌های آموزشی پیش برود گفت: یکی از خلاءهای فضای تعلیم و تربیت در دوران کرونا کمرنگ بودن مباحث پرورشی است. البته اقداماتی صورت می‌گیرد، به عنوان مثال در بحث رأی اولی‌ها پویش‌های زیادی تعریف کردیم. یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش آموز رأی اولی داشتیم و طبق آماری که از وزارت کشور گرفتیم ۸۶۰ هزار نفر از این دانش‌آموزان رأی داده بودند که حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد می شود و از میانگین کشوری بالاتر بود.
وی ادامه داد: این پویش‌ها در این زمینه بی تأثیر نبوده است و نشان می‌دهد که اگر برنامه های پرورشی را درست تعریف کنیم دانش آموزان پای کار می آیند و از برنامه‌ها استقبال می‌کنند. دوم ذائقه دانش‌آموزان است، متاسفانه فضای مجازی ارزش‌ها و بخشی از خرده فرهنگ هاه و فرهنگ‌های غربی را رواج داده است، در بستر جنگ نرم اگر سواد رسانه‌ای دانش‌آموز و خانواده را بالا ببریم  قطعاً می‌توانند مقابله کنند. باید تولیداتی متناسب با ذائفه دانش‌آموز داشته باشیم. لذا تلاش کردیم در برنامه‌هایی که ترتیب می‌دهیم برنامه‌ها را به ذائقه دانش‌آموز نزدیک کنیم. به عنوان مثال ۳۲ میلیون نفر از برنامه مجازی راهیان نور بازدید کرده‌اند. اگر برنامه‌ها را خوب تعریف و طراحی کنیم اقبال به سمت تولیدات غربی کمتر می‌شود.
باستان با بیان اینکه در حوزه‌ پرورشی و فرهنگی ۶۲ عنوان برنامه طراحی کرده‌ایم عنوان کرد: یکی از برنامه‌های ما آشنایی با فرهنگ ایثار و جهاد و توجه به گروه‌های جهادی است. تقویت بنیه علمی نیز از دیگر طرح‌های ماست، به همه دانش آموزان بسیجی اعلام کرده‌ایم اگر توان تدریس دارند نسبت به تقویت بنیه علمی دانش آموزان کمتر برخوردار اقدام کنند. طرح بعدی طرح شهید بهنام محمدی است که یک طرح تربیتی است و سه رکن مسجد، خانه و مدرسه را به هم متصل می‌کند. این طرح در ۳۳۰۰ مدرسه متوسطه اول پیاده شده و قرار است به ۶۰۰۰ مدرسه متوسطه اول برسد و در مقطع ابتدایی و متوسطه دوم هم تعریف خواهد شد. این طرح امسال به صورت آزمایشی در مقطع ابتدایی و متوسطه دوم هم اجرا می‌شود و در هرمقطع ۵۰۰ مدرسه مجری طرح خواهند بود.
وی در ادامه توصیه هایی نیز برای دانش آموزان و معلمان داشت و گفت: این دوسال درگیر کرونا بودیم و توصیه می کنم دانش آموزان و معلمان دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند. دوم آنکه همکاران ما تمام توان خود را برای آموزش به کار بسته اند که کیفیت خوب باشد اما قاعدتا آموزش ها کیفیت لازم را نداشته اند و برخی دانش آموزان عقب ماندگی هایی دارند. خواهش می‌کنم با روحیه جهادی و انقلابی تلاش کنند به یادگیری هایشان عمق ببخشند تا عقب ماندگی ها جبران شود. همکاری خوب با خانواده‌ها و کمک به دانش آموزان نیازمند که از تحصیل بازنمانند توصیه های دیگر است.
مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی کشور با اشاره به اینکه بسیج دانش‌آموزی با کمک تشکل‌ها و وزارت آموزش و پرورش برنامه هایی را برای بازگشایی مدارس تدارک دیده است گفت: اولین برنامه پویش «همکلاسی مهربان» با هدف تامین نوشت افزار ایرانی اسلامی برای دانش‌آموزان کمتر برخوردار است. شعار این پویش "هیچ دانش‌آموزی نباید به خاطر نداشتن لوازم تحریر از تحصیل باز بماند" است.
باستان ادامه داد: سال گذشته ۳۲۰ هزار بسته و ۹۰ هزار تبلت و موبایل اهدا شد.  این برنامه ۲۳ شهریور در خوزستان افتتاح و در این روز ۱۰ هزار بسته توزیع می شود. برنامه مرکزی این پویش در روز ۲۸ شهریور ماه در حرم امام خمینی برگزار و در آنجا هم ۵۰۰۰ بسته توزیع می شود. ۳۱ شهریور در استان مازندران ۱۰ هزار بسته و تا اول مهر در ۳۲ استان توزیع را انجام می دهیم و پیش بینی ما توزیع ۳۰۰ هزار بسته لوازم تحریر است.
وی با بیان اینکه برنامه دوم ما «لیگ علمی پایا» است که بزرگترین لیگ گروهی جهان اسلام و مورد تأیید آموزش و پرورش است و توسط یکی از تشکل‌ها برگزار می‌شود گفت: ۶۲۰۰ تیم پنج نفره از دانش اموزان پایه ششم تا یازدهم در این لیگ شرکت کردند و مرحله نخست استانی در بستر فضای مجازی برگزار شده و قرار است اختتامیه کشوری نیز سوم مهرماه برگزار شود. یک برنامه مرکزی خواهیم داشت و همزمان هر استان از این برگزیدگان تجلیل می‌کنند. هدف ما کمک به مشارکت، تقویت کار گروهی، تقویت قدرت حل مسئله، افزایش اعتماد به نفس است.
مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی کشور ادامه داد: سومین برنامه ما توانمندسازی و کمک به فضای تربیتی و فرهنگی داشن اموزان تشکل‌هاست. استعدادیابی و مصاحبه اول و آزمون‌های مختصری برای ۷۵ هزار دانش آموز پایه دهم انجام و در نهایت ۱۵ هزار نفر را برای برگزاری دوره یاوران ولایت انتخاب کردیم. قرار است هفته اول مهرماه فینال این برنامه و تقدیر از برگزیدگان برگزار شود.
باستان برنامه‌های هفته دفاع مقدس را نیز برشمرد و گفت: «معبر نور»، نخستین برنامه ماست و از روز اول و تا هفتم یک راوی توانمند در هر یادمان برای دانش آموزان سخن می گویند. افتتاحیه این برنامه در خوزستان و اختتامیه‌اش در کرمان و مزار شهید سلیمانی برگزار و در بستر شاد هم پخش می‌شود. دومین برنامه ما پویش « # من حسین را دوست دارم» است. یکی از روایان ما در روز اربعین - پنجم مهرماه - از کنار حرم مطهر امام حسین(ع) برخی مفاهیم ایستادگی و مقاوت را تبیین می‌کند. برنامه سوم ما «رهبران ۱۳ ساله» است، زندگی هفت شهید نوجوان را در قالب کلیپ، عکس نوشته و سایر تولیدات مجازی به تصویر کشیده و در تمام پیام رسان‌ها به ویژه شبکه شاد منتشر می‌کنیم.
وی افزود: «#اسطوره‌ها» برنامه دیگر هفته دفاع مقدس برای معرفی شهداست. معرفی هفت عملیات موفق دفاع مقدس نیز در این هفته در بستر فضای مجازی انجام خواهد شد.

منبع:
 ایسنا