به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، شاید زندگی کردن بر روی ماه هنوز مفهومی دور از ذهن باشد، اما این امر مانع از آماده شدن سازمانهای فضایی برای آن نشده است. آژانس فضایی اروپا(ESA) به تازگی با سه شرکت "اینکوس"(Incus)، "OHB System AG" و "Lithoz GmbH" در یک پروژه مشترک برای توسعه و آزمایش چاپ سه بعدی در محیطی با جاذبه بسیار کم که شبیه به شرایط ماه است، همکاری میکند.
این پروژه از نیاز به تأمین قطعات یدکی روی ماه که از زمین به ماه برده نشدهاند، الهام گرفته است. این فناوری جدید از پودرهای بازیافت شده از فلزات ضایعاتی که به آسانی در ماه در دسترس هستند برای تولید مواد جدید استفاده میکند.
فرآیند ساخت فلز مبتنی بر لیتوگرافی(LMM) متعلق به شرکت "Incus" نوعی فناوری چاپ سه بعدی برای ایجاد قطعات فلزی پیشرفته است که از اصل پلیمریزاسیون نوری استفاده میکند. این شرکتها این نوع چاپ سه بعدی را برای این برنامه خاص، بسیار پایدار میدانند.
تکنیکهای لیتوگرافی مانند تکنیکهای توسعه یافته توسط شرکتهای "Incus" و "Lithoz" امکان ترکیب چاپ سهبعدی با دقت بالا را با فلزات و سرامیک با کارایی بالا فراهم میکند، در حالی که از نظر منابع نیز بسیار کارآمد است. در حالی که این مفاهیم با موفقیت در زمین آزمایش شدهاند، فعالیت چنین پروژههایی برای پر کردن شکافهای فناوری و امکان اجرای تولید مواد افزودنی در یک محیط فضایی بسیار مهم است.
این پروژه در مجموع ۱۸ ماه به طول خواهد انجامید و برای ارزیابی امکان پردازش ضایعات موجود در سطح ماه برای تولید یک محصول نهایی با کیفیت بالا با استفاده از یک فرآیند سازگار با محیط زیست و بدون زباله استفاده میشود.
در صورت موفقیت آمیز بودن این پروژه، مأموریتهای آینده بر روی ماه وابستگی به زمین را در همه چیز از ایجاد زیستگاههای قمری گرفته تا مواد تحقیقاتی به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
این پروژه به این معنی است که مهاجران آینده ماه میتوانند هر چیزی را که برای سفرهای خود نیاز دارند به صورت سه بعدی چاپ کنند و از آنها خواسته میشود که مواد کمتری را در فضاپیما با خود حمل کنند. این امر آنها را مستقل میکند و سفرهای راحتتر و سبکتری را به ماه محقق میکند، چرا که مواد اولیه از زمین به ماه برده نمیشوند و از مواد موجود در سطح ماه بدین منظور استفاده میشود.
منبع: ایسنا