اخبار
شنبه، 24 مهر 1400
تمام جهان را در یک دقیقه تماشا کنید

تمام جهان را در یک دقیقه تماشا کنید


اگر به فضا علاقه دارید یک محیط مجازی جدید به شما امکان کاوش آن را می‌دهد و می‌توانید در فیلمی کوتاه به تماشای جهان بنشینید.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، دانشمندان دانشگاه اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان (EPFL)، فضای مجازی ساخته‌اند که به شما امکان ورود به کامل‌ترین جهان مجازی را می‌دهد. آن‌ها با استفاده از آخرین داده‌های اخترفیزیک و کیهان‌شناسی، نرم‌افزار متن‌ بازی به نام "پروژه جهان واقعیت مجازی" یا "VIRUP" ساخته‌اند.
"ایو رواز" (Yves Revaz)، اخترشناس، در ابتدا به فکر ارائه این داده‌های گسترده به شکل یک فیلم افتاد اما پس از آن فکر کرد که "چرا آن را به صورت واقعیت مجازی در لحظه ارائه نکند. طوری که انگار فرد آن‌جا است و فضا را رصد می‌کند.
وی با کمک "فلوریان کابوت" (Florian Cabot)، مهندس نرم‌افزار آزمایشگاه دانشگاه اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان، چندین ترابایت داده را با سرعت ۹۰ فریم بر ثانیه به نمایش درآوردند.  
این واقعیت مجازی تجربه‌ای همه‌جانبه و آرامش‌بخش فراهم می‌کند.
"رواز" می‌گوید : "VIRUP" روشی برای قرار دادن داده‌های اخترشناسی در اختیار همگان است و این امر با ساخت تلسکوپ‌های بزرگ مانند "آرایه کیلومتر مربعی" که حجم زیادی داده‌ فراهم می‌کنند، اهمیت بیشتری نیز پیدا می‌کند.  
همراه با انتشار "VIRUP"  فیلم کوتاهی با نام "باستان‌شناسی نور" نیز به نمایش در آمد که فرد می‌تواند این فیلم را به صورت دو بعدی، ۳۶۰ درجه و ۱۸۰ درجه مشاهده کند. اگر به واقعیت مجازی دسترسی داشته باشید نیز می‌توانید خود را در این فیلم غرق کنید.
"VIRUP" تا کنون داده‌های بیش از هشت پایگاه را با یکدیگر ترکیب کرده و به نمایش گذاشته است.
در این جهان مجازی، ایستگاه فضایی بین‌المللی تنها به اندازه‌ی یک دست با شما فاصله دارد و اگر بچرخید می‌توانید ماه را در فاصله‌ای دور ببینید.
علاوه بر آن شما می‌توانید برخورد احتمالی کهکشان راه‌شیری و کهکشان‌ آنرومدا Andromeda galaxy  در آینده را مشاهده کنید.
همچنین می‌توانید قسمت‌های وسیعی از شبکه‌ کیهانی را تماشا کنید و از ۴۵۰۰ سیاره فراخورشیدی که تاکنون کشف شده‌اند دیدن کنید. اما ظاهر آن‌ها برداشتی هنرمندانه از رصدهای انجام شده است. همچنین می‌توانید میان ۵۰ میلیون کهکشان که توسط تلسکوپ "نقشه‌برداری آسمانی دیجیتال اسلون" رصد شده‌اند به کاوش بپردازید. با این وجود، داده‌های واقعی دارای وضوح محدودی هستند و جزئیات این نمایش مجازی را محدود می‌کنند.
کابوت گزارش داد: ما می‌خواستیم از موتورهای گرافیکی موجود استفاده کنیم اما در آخر من موتور گرافیکی مخصوص برای این پروژه ساختم. این موتور گرافیکی انعطاف‌پذیر بوده و می‌توان داده‌های بیشتری به آن اضافه کرد. در انتشار اولیه آن من از داده‌های ثابت استفاده کردم بنابراین نمی‌توان از این شبیه‌سازی در لحظه واقعی استفاده کرد.
هنوز حجم زیادی داده وجود دارد که با کمک "VIRUP" می‌توان آن‌ها را کاوش کرد. قدم بعدی افزودن‌ داده‌های اجرام منظومه شمسی مانند همه سیارک‌ها، سحابی‌ها و ستاره‌های نوترونی چرخان است.
از این شبیه‌ساز می‌توان در محیط‌های واقعیت مجازی دیگر مانند آسمان نماها نیز استفاده کرد.

منبع:
 ایسنا