به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، عضله به واسطه یک فرآیند پیچیده که چندین مرحله را در بر دارد و به سلولهای بنیادی متکی است، بازسازی می شود. پژوهش جدیدی که در "دانشگاه پمپئو فابرا" (UPF) اسپانیا انجام شده است، مکانیسم جدیدی را برای ترمیم عضله پس از آسیب فیزیولوژیکی نشان میدهد که بر سازماندهی دوباره هسته فیبر عضله تکیه دارد و به صورت مستقل از سلولهای بنیادی عمل میکند. این مکانیسم محافظتی، راه را برای درک بهتر ترمیم عضله هنگام بیماری هموار میکند.
بافت عضله اسکلتی، از سلولها یا فیبرهایی تشکیل شده است که بیش از یک هسته دارند. این یک ویژگی تقریبا منحصر به فرد در بدن ما است. با وجود انعطافپذیری این فیبرها، انقباض آنها میتواند با آسیب عضلانی همراه باشد.
"ویلیام رومن" (William Roman)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: حتی در شرایط فیزیولوژیکی، بازسازی برای عضلات حیاتی است تا بتوانند فشار مکانیکی انقباض را که اغلب به آسیب سلولی منجر میشود، تحمل کنند. اگرچه بازسازی عضله در دهههای اخیر به طور عمیق مورد بررسی قرار گرفته است اما بیشتر پژوهشها بر مکانیسمهایی تمرکز دارند که چندین سلول از جمله سلولهای بنیادی عضله را که هنگام آسیب شدید عضلانی مورد نیاز هستند، شامل میشوند.
"پورا مونوز کانووز" (Pura Muñoz-Cánoves)، سرپرست این پروژه گفت: ما در این پژوهش، یک مکانیسم جایگزین برای ترمیم بافت عضله یافتیم که به صورت مستقل عمل میکند.
پژوهشگران در این پروژه، از مدلهای درونکشتگاهی استفاده کردند تا ترمیم عضله را مورد بررسی قرار دهند. آنها در مرحله بعد، مکانیسم مولکولی این اکتشاف را بررسی کردند.
رومن گفت: آزمایشهایی که ما روی سلولهای عضلانی در آزمایشگاه انجام دادیم، نشان داد که حرکت هسته به محل آسیب، به انتقال موضعی مولکولهای آرانای پیامرسان منجر میشود. این مولکولها در محل آسیب، به پروتئین تبدیل میشوند تا به عنوان اجزای سازنده برای ترمیم عضله عمل کنند.
کانووز ادامه داد: این فرآیند خودترمیمی فیبر عضله، پس از آسیب عضلانی ناشی از ورزش، به سرعت در موشها و انسانها رخ میدهد و نشاندهنده یک مکانیسم محافظتی است که صرفهجویی در زمان و انرژی را به همراه دارد.
یافتههای این پژوهش، یک پیشرفت مهم در درک بیولوژی عضلات، فیزیولوژی از جمله فیزیولوژی ورزش و اختلال عملکرد عضله به شمار میروند.
منبع: ایسنا