اخبار
یکشنبه، 14 آذر 1400
رباتی که فاصله‌گذاری اجتماعی را کنترل می‌کند

رباتی که فاصله‌گذاری اجتماعی را کنترل می‌کند


می‌تواند رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را کنترل کند و به متخلفان هشدار بدهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، پژوهشگران "دانشگاه مریلند"(UMD)، رباتی ابداع کرده‌اند که می‌تواند تضمین کند که مردم در خانه از قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی پیروی می‌کنند.
این ربات با استفاده از دوربین‌های مداربسته و تصویربرداری حرارتی مشخص می‌کند که آیا افراد در فاصله شش فوتی از هم قرار دارند یا خیر و اینکه آیا شخص احتمالا بیمار در میان آنها حضور دارد یا خیر.
دوربین‌ها جمعیت را زیر نظر می‌گیرند و می‌توانند تشخیص دهند که چه زمانی دو نفر آنقدر در نزدیکی یکدیگر هستند که پروتکل‌ها زیر پا گذاشته شده‌اند و آنها را آگاه می‌کنند.
پژوهشگران امیدوار هستند که این نوع نظارت بتواند مقامات حوزه بهداشت عمومی را در ردیابی تماس افراد با یکدیگر یاری دهد و با کنترل جمعیت و اطمینان از رعایت پروتکل‌ها، به سازمان‌دهندگان برخی رویدادهای داخلی کمک کند.
پژوهشگران باور دارند که اختراع آنها می‌تواند در هر نوع گروهی با تراکم کم تا متوسط مورد استفاده قرار بگیرد.
دوربین‌ها تشخیص می‌دهند که گروه خاصی از افراد برای مدت طولانی در فاصله شش فوتی یکدیگر ایستاده‌اند. هنگامی که یک مورد نقض پروتکل شناسایی ‌شود، سیستم واکنش نشان می‌دهد. واکنش سیستم می‌تواند به سادگی کار تلویزیون‌ها یا صفحه نمایش باشد که یک اخطار سلامت عمومی را نشان می‌دهند و فاصله اجتماعی را به مردم یادآوری می‌کنند.
با وجود این، پژوهشگران یک روش پیچیده‌تر را برای یادآوری رعایت قوانین به مردم ابداع کرده‌اند.
این ربات کوچک موسوم به "فروزون"(Frozone) که به چند دوربین و یک صفحه نمایش مجهز است، می‌تواند خود را به گروه‌های متخلف برساند. فروزون به صورت خودکار هدایت می‌شود و هنگامی که گروهی را در حال نقض پروتکل‌ها بیابد، آنها را مستقیما آگاه می‌کند و به آنها می‌گوید که از یکدیگر فاصله بگیرند.
همچنین پژوهشگران، راهی را برای گروه‌بندی گروه‌های خاصی از مردم یک منطقه پیدا کردند تا به ردیابی تماس میان افراد بپردازند.
این سیستم می‌تواند طبق دستورالعمل‌های کنونی کووید-۱۹، میان تعاملات افرادی که به یکدیگر نزدیک می‌شوند و افرادی که این کار را انجام نمی‌دهند، تمایز قائل شود. برای نمونه، دو نفر که در کنار یکدیگر راه می‌روند، به‌عنوان یک مورد از تماس نزدیک تشخیص داده نمی‌شوند زیرا تعامل آنها بسیار کم است. اگر دو نفر با یکدیگر راه بروند و با وجود این که در حال حرکت هستند، برای مدت طولانی در نزدیکی یکدیگر باشند، ربات آنها را به عنوان متخلف شناسایی می‌کند. افرادی که برای مدت طولانی معمولا بیش از ۱۵ دقیقه در کنار یکدیگر می‌ایستند نیز به عنوان افراد متخلف شناسایی می‌شوند.
این نوع گروه‌بندی می‌تواند برای مقامات حوزه بهداشت عمومی، ارزشمند باشد.
اگر آزمایش کووید-۱۹ یک نفر در گروه مثبت باشد، ربات می‌تواند به سرعت به سایر اعضای گروه اطلاع دهد و آنها را برای انجام دادن آزمایش و قرنطینه آگاه کند.
این طرح را حتی می‌توان در سطح دیگری گسترش داد تا به افرادی که در معرض خطر ابتلای ثانویه قرار دارند، هشدار دهد فردی که در یک گروه دیگر در معرض ویروس قرار گرفته است، در این گروه حضور دارد.
با وجود این کارآیی‌ها، این سیستم هنوز کامل نیست. این ربات ممکن است به دو نفر که اجازه دارند در فاصله شش فوتی از یکدیگر بمانند، یک هشدار غیر ضروری بدهد.
همچنین، ممکن است که مردم از وجود یک سیستم نظارت و هشدار خودکار ناراحت باشند. پژوهشگران امیدوار هستند که در آینده، تعاملات بهتری میان انسان و ربات ایجاد شود.
این پژوهش، در مجله "PLOS One" به چاپ رسید.

منبع:
 ایسنا