به گزارش ایسنا، کاوش در فضا و کشف رموز سیارات دیگر همیشه برای انسان جذاب بوده است. انسان اکنون سالهاست که در حال بررسی همه سیارات به خصوص مریخ است تا دریابد آیا میتواند نشانهای از حیات در سیارهای جز سیاره زمین بیابد یا خیر.
رایان علیمو نیز همانند سایر افراد از دوران کودکی به فضا و کاوش در آن علاقه داشته و این علاقه و پشتکار زیاد، حال او را به ناسا که یکی از بهترین سازمانهای فضایی جهان است رسانده است.
رایان شهروز علیمو در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۹ در تهران متولد شد. دکتر علیمو موفق به اخذ مدرک کارشناسی رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف شده است و سپس برای ادامه تحصیل به ایالات متحده آمریکا رفته است. او موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و دکترای علوم محاسباتی از دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو شده است و سپس به موسسه فناوری کالیفرنیا رفته و موفق به اخذ مدرک فوق دکترا در رشته خودروی خودران شده است.
دکتر رایان علیمو درباره علاقه خود به فضا گفت: امیدوارم راه زندگی من بتواند به نسلهای جوان انگیزه دهد تا خود را باور کنند و به اهداف خود برسند. یادم هست در سال ۲۰۰۴ به همراه پدرم در تهران در حال تماشا کردن فرود یک مریخ نورد بودیم که پدرم به من گفت آیا میتوانم یک روز تو را در بخش فرود مریخ نورد ناسا ببینم؟
علیمو از کودکی کنجکاو بود و از زیبایی کیهان و اعماق آسمان شگفت زده میشد. بنابراین با تشویق اطرافیان خود در کلاس هفتم به رصدخانه زعفرانیه رفت تا منجم آماتور شود. دکتر علیمو دوره ابتدایی خود را در دبستان کیهان به پایان رساند و سپس به دبیرستان علامه طباطبایی رفت. دکتر علیمو در دوران دبیرستان در سن ۱۵ سالگی به عنوان یکی از جوانترین شرکت کنندگان، موفق به دریافت مدال طلا در المپیاد نجوم ایران(رتبه ۱ از بین ۲۵۰ هزار شرکت کننده) شد. تقریبا یک سال بعد، او دوره لیسانس خود را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد و در سال ۲۰۱۲ با معدل ممتاز فارغ التحصیل شد.
پس از گذراندن دوره کارشناسی ارشد و دکترا در آمریکا جایزه ویژه دانشجوی فارغ التحصیل برتر را در سال ۲۰۱۷ به خاطر دستاوردهای علمی به دست آورد. از سال ۲۰۱۸ علیمو به عنوان دانشمند یادگیری ماشین در بخش یادگیری عمیق آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا کار میکند. در سال ۲۰۲۰، ناسا از دکتر علیمو حمایت کرد تا دوره مدیریت ارشد کسب و کار را در مدرسه مدیریت اندرسون دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس دنبال کند تا به طور بالقوه ماموریتهای اکتشاف فضایی آینده ماموریت سفر انسان به مریخ را هدایت کند.
منبع: ایسنا