اخبار
دوشنبه، 16 آبان 1401
آیا کرم‌های حشره جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها خواهند شد؟

آیا کرم‌های حشره جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها خواهند شد؟

 

گروهی از محققان در مطالعه اخیرشان اظهار کردند مصرف آنتی بیوتیک‌ها را فراموش کنید و به جای آن کرم‌های حشره(MAGGOTS ) را امتحان کنید چرا که برخی در دوران جنگ جهانی اول برای درمان زخم از آنها استفاده می‌کردند.

 

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، برای بسیاری از افراد، کرم‌های حشره فقط لاروهای در حال پیچ و تاب خوردن مرتبط با اجساد مرده و پوسیده هستند. اما این امر پزشکان سرویس سلامت ملی بریتانیا(NHS) را که به طور فزاینده‌ای برای درمان زخم‌ها و پیشگیری از عفونت به استفاده از آنها متوسل شده‌اند را ناامید نکرده است.
این درمان که در طول جنگ جهانی اول از آن استفاده می‌شد، نشان می‌دهد که کرم‌های حشره روی پوست در کیسه‌های همانند چای کیسه‌ای قرار دارند و در آنجا هر بافت مرده‌ را می‌خورند و ظاهرا مولکول‌های ضد میکروبی ترشح می‌کنند.
پزشکان امیدوارند که این درمان بتواند به مقابله با تهدید جهانی ابر میکروب‌ها کمک کند، بحرانی که بالقوه تأثیر فاجعه باری بر جامعه دارد که از نظر شدت به تروریسم و ​​تغییرات آب و هوایی تشبیه شده است.
چسباندن کرم‌های حشره بر روی زخم‌های عفونی نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها را از بین می‌برد. داده‌های دیجیتالی سرویس سلامت ملی بریتانیا نشان می‌دهد که میزان درمان‌ به وسیله کرم‌های حشره در انگلیس تقریبا ۵۰ درصد نسبت به دهه گذشته افزایش یافته است.
کرم‌های حشره در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ بیش از ۱۳۰۰ بار در سرویس سلامت ملی بریتانیا استفاده شدند که این میزان در سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ کمتر از ۹۰۰ بار بود.
استفاده از کرم‌های حشره برای تمیز کردن زخم‌ها برای اولین بار در جنگ جهانی اول رایج شد، زمانی که جراحان صحرایی کشف کردند سربازانی که جراحت آنها با کرم‌های حشره درمان شده بود، سریع‌تر بهبود یافتند.
ظهور آنتی بیوتیک‌های پزشکی در دهه ۱۹۴۰ تا حد زیادی این درمان را به فراموشی سپرد. تحقیقات نشان می‌دهد که کرم‌های حشره در درمان زخم‌هایی که به سختی التیام می‌یابند مؤثر و مقرون به صرفه است و سرویس سلامت ملی بریتانیا نیز آن را به عنوان یک درمان در سال ۲۰۰۴ پذیرفته است.
شرکت "BioMonde" مستقر در بریجند، ولز جنوبی، سالانه ۹۰۰۰ کیسه زیستی همانند چای کیسه‌ای پر از کرم‌های حشره را به سرویس سلامت ملی بریتانیا می‌فروشد.
این کیسه‌ها روی بافت باز قرار می‌گیرند، با یک پانسمان پوشانده می‌شوند و تا چهار روز به عنوان آخرین راه حل برای بیمارانی که با آنتی بیوتیک بهبود نمی‌یابند، باقی می‌مانند.
یک نظرسنجی منتشر شده در مجله "Wound Care" نشان داد که "عامل تنفرانگیز"(yuck factor) به این معنی است که متخصصان بهداشت بیشتر از خود بیماران از حشرات منزجر می‌شوند.
پروفسور "یامنی نیگام"(Yamni Nigam) حشره شناس در دانشگاه سوانسی گفت که برای محبوبیت بیشتر این درمان، باید بر این دروغ غلبه کرد. کرم‌های حشره بسیار کارآمد و مقرون به صرفه هستند. آنها می‌توانند زخم راکدی را که ماه‌ها التیام نمی‌یابد، در عرض چهار روز خوب کند. یکی از کارهای کلیدی که این حشرات می‌توانند انجام دهند، ضدعفونی کردن زخم است.

منبع: ایسنا