به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دکتر حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در آئین تجلیل از پیشکسوتان و کتابداران برتر آموزش و پرورش درباره فعالیتهای وزارت آموزش و پرورش در زمینه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: توسعه و تجهیز کتابخانههای 401 پژوهشسرای دانشآموزی که 101 واحد آن در سال جاری از سوی معاونت متوسط تأسیس و راهاندازی شده است، از جمله این برنامههاست.
تجهیز کتابخانههای دانشگاه فرهنگیان مناطق محروم
وی ادامه داد: تجهیز کتابخانههای دانشگاه فرهنگیان مناطق محروم طی سال جاری به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری 32 دوره جشنواره ادبی دانشآموزی با محتوای مسابقات شعر، داستان، کتاب و کتابخوانی، مطالعه و تحقیق و سه دوره همایش تجلیل از دانشآموزان مؤلف و مترجم از دیگر برنامههای وزارتخانه در حوزه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
کفاش در معرفی دیگر برنامههای این وزارتخانه در حوزه کتاب اظهار کرد: فعالیت مؤسسات انتشاراتی چهارگانه (مدرسه برهان، منادی تربیت، پیوند انجمن اولیا و مربیان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) در زمینه تولید کتابها و مجلات مفید آموزشی و تربیتی برای دانشآموزان، فرهنگیان و خانوادهها، طراحی و اجرای طرح بزرگ کتابخانه پستی روستایی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ساخت و تجهیز تعداد 19 هزار و 370 باب کتابخانه به همت سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور و تشکیل کارگروه کودک و نوجوان در راستای اجرایی کردن نهضت مطالعه مفید (مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی) نیز از جمله دیگر فعالیتها و برنامههای وزارت آموزش و پرورش است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش درباره آمار شرکتکنندگان در مسابقه مطالعه و تحقیق وزارت آموزش و پرورش نیز گفت: در مرحله آموزشگاهی، 961 هزار و 621 نفر، در مرحله منطقهای 21 هزار و 300 نفر، در مرحله استانی چهار هزار و 260 نفر و در مرحله کشوری 852 از سال 72 تا 93 شرکت کردهاند.
6 جلد کتاب برای هر دانشآموز ایرانیكفاش درباره آمار کنونی کتابهای موجود در کتابخانههای مدارس کشور افزود: تعداد کتابهای موجود تا پایان سال 91، 80 میلیون و 780 هزار و 243 نسخه بوده است.
در سال 92 این آمار به 84 میلیون و 426 هزار و 96 نسخه رسید؛ بنابراین آمار سرانه هر دانشآموز 6 جلد کتاب است.
وی با اشاره به آمار کتابخانههای مدارس کشور نیز عنوان کرد: در سال تحصیلی 93 ـ 1392 از بین 103 هزار و 772 مدرسه کشور، تعداد 67 هزار و 501 مدرسه صاحب کتابخانه و 36 هزار و 271 مدرسه نیز فاقد کتابخانه هستند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در ادامه به همکاری دو وزارتخانه آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: تجهیز کتابخانههای کلاسی مدارس با اعتباری به مبلغ دومیلیارد تومان، تجهیز کتابخانههای آموزشگاهی از طریق مشارکت مستمر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیشبینی صدور کارت الکترونیکی ویژه مدارس روستایی و عشایری به مبلغ 500 میلیون تومان از مفاد این توافقنامه است که بهصورت 50 درصدی برنامهریزی شده است.
رساندن شاخص کتاب در مدارس کشور به نُرم جهانیكفاش ادامه داد: برگزاری مراسم تجلیل از خادمان عرصه کتاب و کتابخوانی و افتتاح 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 مدرسه با هشت هزار عنوان کتاب در هفته کتاب و کتابخوانی، از دیگر برنامههای مشترک این دو وزارتخانه بود.
وی درباره مهمترین برنامههای آینده وزارت آموزش و پرورش در حوزه در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: احیاء کتابدار رسمی در مدارس کشور، توسعه و تجهیز کتابخانههای آموزشگاهی و رساندن شاخص کتاب در مدارس کشور به نُرم جهانی در برنامه پنج ساله ششم، تصویب زنگ کتاب و کتابخوانی بهطور رسمی در شورای عالی آموزش و پرروش و راهاندازی تشکل خیرین کتابخانهساز برای توسعه و جلب مشارکتهای مردمی در این زمینه از برنامههای آتی وزارت آموزش و پرورش در حوزه کتاب است.
خبرگزاري ايبنا