اخبار
شنبه، 17 دی 1401
ساعتی که ساعت را نشان نمی‌دهد!

ساعتی که ساعت را نشان نمی‌دهد!

یک شرکت هلندی، نوعی ساعت مچی ابداع کرده است که به جای نشان دادن زمان، استرس، ضربان قلب و دمای بدن را نشان می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک ساعت هوشمند عجیب که به جای نمایشگر لمسی تعاملی، نمایشگری از جنس یک سنگ قیمتی دارد، زمان را مشخص نمی‌کند.

«نوواچ»(Nowatch) که به جای فناوری پوشیدنی به عنوان یک فناوری آگاه توصیف می‌شود، محصول شرکتی به همین نام در آمستردام هلند است.

وقتی نوواچ روی مچ بسته می‌شود، استرس، دما، ضربان قلب، حرکت و الگوهای خواب را می‌خواند اما اگر می‌خواهید زمان را بدانید، به شما کمکی نمی‌کند. با وجود این، نوواچ یک جایگزین برای طرفداران ساعت‌های هوشمند به شمار می‌رود که می‌توانند تحت تاثیر صفحه نمایش روشن آن همراه با اعلان‌های مداوم قرار بگیرند.

نوواچ فقط یکی از هزاران گجت جدیدی است که در نمایشگاه «CES ۲۰۲۳» در لاس‌وگاس به نمایش گذاشته شده‌اند و فناوری آینده‌نگرانه‌ای را به نمایش می‌گذارند.

«هایلک مونتینگا»(Hylke Muntinga)، یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل شرکت نوواچ گفت که این ساعت به دنبال تشخیص دادن بیماری ژنتیکی او در سال ۲۰۱۹ طراحی شده است.

بیماری «سودوزانتوما الاستیکوم»(Pseudoxanthoma Elasticum) یا «PXE» باعث ایجاد تغییراتی در بافت همبند برخی از قسمت‌های بدن می‌شود و می‌تواند بینایی را از بین ببرد.

مونتینگا گفت: دو سال و نیم پیش متوجه شدم که به خاطر ابتلا به یک بیماری نادر به نام PXE، در حال کور شدن هستم. این زنگ بیداری بود تا در حواس‌پرتی گم نشوم. من باید همین حالا زندگی کنم.

مونتینگا شرکت خود را در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرد و به همراه «تیموتی منشوت»(Timothée Manschot)، یکی دیگر از بنیانگذاران و شرکت هلندی «فیلیپس»(Philips)، دستگاه نوواچ را طراحی کرد.

نوواچ زمان را به کاربران نمی‌گوید زیرا مخترعان آن معتقدند که صفحه نمایش نشان‌دهنده ساعت، تنها به احساس استرس می‌افزاید. نمایشگر ساعت از جنس یک سنگ قیمتی است که با دست حکاکی شده و این موجب می‌شود که ساعت به یک جواهر شباهت یابد و در عین حال، توانایی‌های پنهانی را برای ردیابی بدن دارد.

این فناوری می‌تواند فعالیت الکترودرمال را حس کند. این فعالیت، تغییرات مقاومت پوست در برابر جریان الکتریکی را براساس فعالیت غدد عرق نشان می‌دهد که می‌تواند نشانگر استرس باشد. فعالیت الکترودرمال می‌تواند به دلیل وضعیت غدد عرق تغییر کند. حتی یک تفاوت کوچک، نشان‌دهنده تغییر در وضعیت احساسی ما است. سپس، یک الگوریتم داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند و از طریق یک لرزش ظریف به کاربر هشدار می‌دهد که ممکن است به استراحت نیاز داشته باشد.

نوواچ، نخستین دستگاه موجود در بازار است که سطح کورتیزول و هورمون اولیه استرس را کنترل می‌کند. کورتیزول و رسانایی پوست هر دو نتایج مستقیم عوامل استرس‌زا هستند؛ بنابراین با هم ارتباط دارند. باید توجه داشت که رسانایی پوست، یک واکنش فوری است اما اثرات کورتیزول بین ۲۵ تا ۶۰ دقیقه بعد رخ می‌دهند. داده‌های به دست آمده با نوواچ، بلافاصله در یک اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند نمایش داده می‌شوند.

به گفته «سازمان جهانی بهداشت»(WHO)، استرس چالش شماره یک سلامتی در قرن بیست و یکم است. «انجمن روان‌شناسی آمریکا»( APA) تخمین می‌زند که مشکلات سلامتی ناشی از استرس سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه دارند.

شرکت مونتینگا ادعا می‌کند که نوواچ می‌تواند به ذهن‌آگاهی کمک کند تا امکان توجه بیشتر در لحظه و ارائه روشی بدون دارو برای کاهش استرس فراهم شود. این شرکت گفت: نوواچ به کاربران امکان می‌دهد تا از بیشتر مزایای تمرکز حواس بهره ببرند و پیشرفت و سلامت فیزیکی خود را ترسیم کنند.

  نوواچ در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ با قیمت ۴۹۹ دلار به فروش می‌رسد.

منبع: ایسنا