به گزارش ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر، در ادامه مواردی را که برای دیدن این زوج کیهانی رنگارنگ باید بدانید، ذکر کردهایم. یک دنبالهدار سبز که برای اولین بار از عصر یخبندان تاکنون از کنار زمین عبور میکند، در آستانه عبور در کنار مریخ در آسمان شب است.
این دنبالهدار سبز و سیاره قرمز در شبهای ۱۰ و ۱۱ فوریه در نیمکره شمالی در کنار هم قابل مشاهده خواهند بود. ماه برای ساعات اولیه شب در زیر افق خواهد ماند و آسمان تاریک ایدهآلی را ایجاد خواهد کرد.
همه اینها میتواند تشخیص این بازدیدکننده کیهانی و توپ مملو از گاز و غبار یخ زده به نام «ZTF یا C/2022 E3» را بسیار آسانتر کند. مریخ در میان ستارگان متمایز است، زیرا درخشان و نارنجی میدرخشد و به راحتی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. هنگامی که مریخ را مشاهده کردید، پیدا کردن این گلوله برفی سبز کیهانی اگر به اندازه کافی روشن باشد، بسیار راحت است.
مریخ، آخر این هفته در آسمان غروب بالا میآید و دیدن آن در کنار دنبالهدار قبل از خواب آسان است. در چند ساعت اول پس از شب، تا جایی که میتوانید و با خیال راحت از چراغهای شهر دور شوید و دوربینهای دوچشمی را بردارید؛ زیرا ممکن است دنبالهدار با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشد.
پیشبینی روشنایی دنبالهدار دشوار است. اگرچه تاکنون برای دوربینهای دوچشمی به اندازه کافی واضح بوده است، اما ممکن است یک تلسکوپ برای دیدن دنبالهدار ZTF تا زمانی که با مریخ صفآرایی کند، ضروری باشد.
برای تعیین مکان این زوج کیهانی، درست پس از غروب خورشید به سمت غرب رفته و در سمت راست صورت فلکی شکارچی به دنبال نقطه نورانی قرمز-نارنجی رنگ بگردید. به گفته پایگاه خبری EarthSky، این جرم کیهانی قرمز-نارنجی رنگ، مریخ است. سپس دوربین دوچشمی خود را به سمت آن بگیرید و دنبال دنبالهدار بگردید. باید درست بالای مریخ باشد.
«دن بارتلت»، عکاس آسمان شب و علاقهمند به دنبالهدارها گفت: به دنبال یک شی لکه مانند نباشید. به دنبال یک جرم با شکل مبهم، لکهدار و نامنظم باشید. سایت TimeandDate را بررسی کنید تا ببینید ماه در منطقه شما چه زمانی طلوع خواهد کرد.
این دنبالهدار پس از عبور از نزدیکترین نقطه خود به زمین در ۲ فوریه اکنون از نظرها در حال محو شدن است. اما هنوز زمان برای دیدن آن وجود دارد. اگر میخواهید لحظه کناره هم قرار گرفتن مریخ و دنبالهدار را از خانه خود ببینید، پروژه تلسکوپ مجازی نیز قصد دارد مشاهدات این تلسکوپ از این رویداد را به صورت آنلاین پخش کند.
منبع: ایسنا