به گزارش ایسنا و به نقل از اساف، دانشمندان در سوئیس آجرهای شفافی ساختهاند که نور از آنها عبور میکند و در عین حال به عنوان یک دیوار امن عمل میکنند.
آزمایشگاه فدرال سوئیس برای علم و فناوری مواد(EMPA)، خاطرنشان میکند که استفاده از مصالح شفاف در معماری برای نورپردازی طبیعی ساختمانها مفید است. این رویکرد، استفاده از نور روز که سازگار با محیط زیست است را بهبود میبخشد و وابستگی به نور مصنوعی را کاهش میدهد. با این حال، آنها تاکید میکنند که تاکنون، هیچ مادهای شبیه به آجر وجود نداشته که هم حامل باشد و هم ویژگیهای عایق موثری ارائه دهد.
محققان با استفاده از هواژل یک آجر شیشهای شفاف ساختهاند که هر دو ویژگی کلیدی را دارد.
در هواژلها با حذف رطوبت از ژل در حالی که ساختار اصلی آن حفظ میشود، مادهای تولید میشود که عایق خوبی ارائه میدهد.
برای بهرهبرداری کامل از این مزیت، این عناصر شیشهای باید به طور ایدهآل برای ساخت دیوارهای کامل مورد استفاده قرار گیرند، که مستلزم آن است که این عناصر عایق حرارتی خوبی باشند و بارهای خاصی را تحمل کنند.
پژوهشگران یک جزء ماژولار منحصر به فرد بر اساس گرانولهای شیشه شناور و سیلیکا هواژل ساختهاند. این آجرهای شیشهای که با گرانولهای هواژل نیمه شفاف پر شدهاند، امکان ساخت نمای جذاب و از نظر ساختاری سالم را فراهم میکنند که مقدار قابل توجهی از نور روز را به داخل جذب میکنند.
آنها معتقدند که به دلیل عایق حرارتی قابل توجهش، این آجر میتواند هزینههای گرمایش را بدون نیاز به لایه عایق اضافی کاهش دهد.
محققان کاربردهای بالقوهای را برای این آجرها در محیطهایی مانند کتابخانهها، گالریها، موزهها، ادارات و ساختمانهای مسکونی پیشنهاد میکنند. آنها یک درخواست ثبت اختراع برای آجر شیشهای هواژل خود ارسال کردهاند و فعالانه به دنبال شرکای صنعتی بالقوه هستند.
منبع: ایسنا