به گزارش ایسنا و به نقل از oceaninfo، گوسفند دریایی که با نام علمی Costasiella kuroshimae شناخته میشود، گونهای از حلزونهای دریایی، از شاخه نرمتنان و راسته کیسه زبانان است که در اکوسیستم اقیانوس زندگی میکند. این جانور که عمر آن در نهایت یک سال است میتواند در مواقع خطر، رنگ خود را تغییر دهد تا در میان جلبکهای دریایی یا گیاهان دیگر پنهان شود.
یکی از نکات جالب درباره گوسفند دریایی، ظاهر آن است. ظاهر این موجود دریایی شبیه به یک گیاه و نیز یک گوسفند است که تنها از یک تا ۵ میلیمتر طول و دو چشم مهرهای سیاه و دو راینوفور (شاخک) بلند دارد. این راینوفورها مانند آنتنهایی عمل میکنند که میتوانند ترکیبات شیمیایی آب را تشخیص دهند. همچنین، در مسیریابی، پیدا کردن منابع غذایی و محافظت از گوسفند دریایی در برابر شکار از او کمک میکند.
گوسفند دریایی یکی از زیباترین و منحصر به فردترین موجودات دریایی در کل جهان است. به طور باورنکردنی، این موجود رنگ سبز خود را از فرآیندی به نام کلپتوپلاستی (Kleptoplasty) به دست میآورد. کلپتوپلاستی فرآیندی است که در آن کلروپلاستها از یک منبع غذایی گرفته میشود و در سلولهای موجود مصرف کننده ترکیب میشوند. طی این فرآیند، با تغذیه از جلبکها، کلروپلاست جلبکی در بدن گوسفند دریایی باقی میماند و به او این اجازه را میدهد تا از دی اکسید کربن و نور خورشید برای عمل فتوسنتز استفاده کند و انرژی خود را شبیه به یک گیاه ایجاد کند. درواقع، این موجود تنها موجود دریایی در جهان به شمار می رود که قادر به انجام چنین عملی است.
همچنین، آنها دارای قسمتهای برگ مانندی به نام سراتا (cerata) که حاوی کلروپلاستهای جذب شده هستند میباشند و به همین دلیل از نظر ظاهری شبیه به گیاهان آبدار مانند گیاه آلوئه ورا هستند.
این جانور دریایی از نظر رژیم غذایی موجودی بسیار حساس است که بیشتر عمر خود را صرف زندگی و تغذیه از نوعی جلبک دریایی به نام Avrainvillea میکند. راینوفورهای (شاخکهای) این جاندار دارای کرکهای ظریفی هستند که مواد شیمیایی موجود در آب را شناسایی میکنند و به او این اجازه را میدهند که از کلروپلاستهای موجود در جلبکها تغذیه کنند و به طریقی از عملکرد کلپتوپلاستی برای تکمیل رژیم غذایی خود استفاده کند.
این موجود شگفتانگیز با جذب نورخورشید شبیه صفحات خورشیدی عمل میکند و عمل فتوسنتز را انجام میدهد و از این طریق انرژی مورد نیاز خود را تامین میکنند، این در حالی است که فرآیند فتوسنتز معمولا تنها توسط ارگانیسمهای تک سلولی انجام میشود.
گوسفند دریایی تنها در اقیانوس هند و آرام، نزدیک فیلیپین، ژاپن و اندونزی یافت شده است. آنها بیشتر عمر خود را بر روی انواع خاصی از جلبکهای سبز میگذرانند و از این طریق با آنها ترکیب میشوند و از سلولهای جلبک برای تولید انرژی و نیز تولید سموم خود استفاده میکنند.
منبع: ایسنا