شرکت آفیوس با استفاده از نانوذرات پلیمری، سامانه رهایش دارویی ساخته که میتواند از سد خونی مغز عبور کرده و ژنهای مرتبط با بیماری زوال عقل و آلزایمر را هدف قرار دهد.
به گزارش ایسنا، شرکت آفیوس (Aphios) که در حوزه توسعه و ساخت ذرات پیکومتری بهمنظور استفاده در سامانه رهایش دارو فعالیت دارد، حمایت مالی از موسسه ملی پیری (NIA) برای توسعه نوع خاصی از نانوذرات دریافت میکند؛ نانوذراتی که برای مقابله با آلزایمر طراحی شدهاند.
بیماری آلزایمر و زوال عقل بیماریهای ناتوانکنندهای هستند که بیش از ۶٫۷ میلیون نفر در آمریکا و بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. بیماری آلزایمر با عوامل متعددی از جمله تشکیل پلاک آمیلوئید، درهمتنیدگی پروتئین تاو، تخریب آنزیم و التهاب مشخص میشود. التهاب در مغز با ژن CCR۵ مرتبط است که با افزایش سن افزایش مییابد. ژن CCR۵ با اختلال در تثبیت حافظه در موشهای مسن مرتبط است که با یک داروی حذفکننده CCR۵ که این گیرنده را مهار میکند، امکان درمان را در بیماران فراهم کرده است.
دکتر تریور کاسترو، محقق اصلی این پروژه، گفت: ما از نانوذرات هدفمند تولید شده توسط فناوری PNS (نانوذرات پلیمری) اختصاصی خود برای انتقال آنتاگونیست ضد CCR۵ از سد خونی مغز (BBB) برای از بین بردن ژن CCR۵ و کنترل التهاب، مدیریت زوال عقل و بیماری آلزایمر استفاده میکنیم. علاوه بر این، پلتفرم نانویی ما میتواند آنتاگونیست ضد CCR۵ ما را با سایر داروهای درمانی مانند آنتیبادیهای ضد آمیلوئید، به مغز بیماران مبتلا به آلزایمر منتقل کند.
به نقل از ستاد نانو، آفیوس یک شرکت داروسازی بوده که روی تولید داروهای مبتنی بر فناورینانو کار میکند. این شرکت در حوزه درمان بیماریهایی نظیر سرطان، ناهنجاریهای عصبی و بیماریهای عفونی داروهایی را تولید کرده است.
منبع: ایسنا