اخبار
چهارشنبه، 01 اسفند 1403
هم‌نشینی تکرار نشدنی ۷ سیاره در شب دهم اسفند

هم‌نشینی تکرار نشدنی ۷ سیاره در شب دهم اسفند

در ماه ژانویه سال جاری شاهد همنشینی ۶ سیاره در آسمان شب به طور همزمان بودیم و زهره، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون در کنار هم قرار گرفتند و اکنون قرار است عطارد نیز به این جمع ملحق شود و شاهد یک هم‌نشینی ۷ سیاره‌ای باشیم.

به گزارش ایسنا، مشاهده همزمان چندین سیاره منظومه شمسی در آسمان جای تعجب ندارد یا حتی غیرعادی نیست. همچنین دیدن سیاره‌های متعدد در یک خط تعجب‌آور نیست اما هم‌نشینی ۷ سیاره در کنار هم جزو پدیده‌هایی است که به ندرت به وقوع می‌پیوندد.

به نقل از اسکای‌نایت، همه‌ی سیارات از جمله زمین به دور خورشید می‌چرخند و بنابراین سیارات همان منطقه‌ای از آسمان شب زمین را اشغال می‌کنند که خورشید در طول روز اشغال می‌کند.

سیارات همیشه کم و بیش در امتداد این خط یافت می‌شوند و این یکی از بهترین راه‌ها برای تشخیص این است که آیا در آسمان شب به یک سیاره نگاه می‌کنید یا یک ستاره.

اگر در شب به آسمان نگاه می‌کنید و می‌توانید نقطه نورانی را در آسمان ببینید، به این فکر کنید که خورشید در طول روز در کجا قرار داشته است. آیا این نقطه درخشان جایی نزدیک به جایی که خورشید قرار داشت، نیست؟ پس در این صورت نمی‌تواند یک سیاره باشد.

هم‌نشینی هفت سیاره در ماه فوریه ۲۰۲۵

همه این‌ها ما را به هم‌نشینی هفت سیاره بازمی‌گرداند که ظاهرا قرار است در اواخر فوریه ۲۰۲۵ ما را خیره کنند، در حالی که روز ۲۸ فوریه بهترین زمان برای دیدن این رویداد است.

این رویداد که به اصطلاح «رژه سیاره‌ای» نامیده می‌شود، اندکی پس از غروب خورشید ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند) رخ خواهد داد و تا سال ۲۰۴۰، این آخرین باری خواهد بود که این پدیده اتفاق می‌افتد. رژه‌های سیاره‌ای شامل چهار یا پنج سیاره نسبتا به‌طور منظم رخ می‌دهند، اما هم‌ترازی ۶ یا هفت سیاره نادر است.

هم‌ترازی بعدی از پنج یا تعداد بیشتری از سیارات در اواخر اکتبر ۲۰۲۸ و سپس دوباره در ماه فوریه ۲۰۳۴ رخ خواهد داد. اما هم‌ترازی هفت سیاره‌ای دیگری تا ۱۵ سال آینده اتفاق نخواهد افتاد.

منبع: ایسنا