اخبار
شنبه، 29 آذر 1393
مهمترین اتفاقات موبایلی در سال ۲۰۱۴

مهمترین اتفاقات موبایلی در سال ۲۰۱۴

یکسال دیگر در دنیای فناوری گذشت. جهان یکسال پیشرفته تر شد و محصولاتی جدید با ویژگی های جدید وارد دنیای موبایل شدند. سالی که آن را سپری کردیم سالی جذاب بود و اتفاقات خوب و عجیبی در آن رخ داد. باید امیدوار باشیم که در سال ۲۰۱۵ نیز شاهد جذابیت های بیشتری در این زمینه باشیم.اتفاقات زیادی در سالی که گذشت رخ داد اما در این پست می خواهیم پر رنگ ترین آن ها را برای شما بیان کنیم.


۱ – مایکروسافت بخش دیوایس ها و سرویس نوکیا را خرید
 
چند سالی بود که شایعات خبر از اینکه مایکروسافت قصد خرید نوکیا را دارد داده بودند اما این خبر به صورت رسمی در سال ۲۰۱۴ از طرف دو کمپانی اعلام شد. این خبر به این معنی نبود که کار نوکیا برای همیشه تمام شده است. اما نوکیا با این قرارداد تا سال ۲۰۱۶ نمی تواند گوشی هوشمند معرفی کند. با این وجود نوکیا بیکار نشست و یک تبلت به نام Nokia N1 را معرفی کرد که در سال ۲۰۱۵ ارائه خواهد شد. مایکروسافت بعد از اینکه نوکیا را خریداری کرد تا امروز کار خاصی را انجام نداده و به معرفی چند گوشی میان رده بدون لوگوی نوکیا بسنده کرده است. باید منتظر باشیم تا ببنیم که چه زمانی مایکروسافت قصد دارد تا از پتانسل شرکتی که خریده استفاده کرده و یک پرچمدار خاص را معرفی کند.
۲ – لنوو کمپانی موتورولا را از گوگل خرید

لنوو که در سه ماهه سوم ۲۰۱۴ در زمینه فروش گوشی هوشمند توانست رتبه پنجم را به دست بیاورد به گوگل مبلغی برابر ۶۶۰ میلیون دلار به صورت نقدی، ۷۵۰ میلیون دلار از سود لنوو و ۱.۵ میلیارد دلار سفته پرداخت کرد تا موتورولا را از تملک این کمپانی خارج کند. این قرارداد حدود ۱ یا دو ماه قبل به صورت رسمی اعلام شد و اکنون تمام موتورولا و ۳۵۰۰ هزار کارمند آن در سراسر دنیا متعلق به لنوو هستند. گوگل با اینکه موتورولا را فروخت اما تعداد زیادی از ۲۴۰۰۰ پتنت موتورولا را در اختیار خود نگه داشت تا اینکه بتواند در پروژه Ara خود استفاده کند.
۳ – سامسونگ در سال جاری ضررهای زیادی متحمل شد

کاملا با اطمینان می توان گفت که سامسونگ به طور کامل در سال ۲۰۱۴ از نظر فروش و سود بر روی خط قرمز حرکت کرد. این موضوعی است که اکنون سال ها است برای سامسونگ اتفاق نیافتاده بود. غول کره ای در این سال گزارشات مالی متفاوتی را ارائه کرد که همگی نشان دهنده این حقیقت بودند که نمودار درآمد سامسونگ در سراشیبی قرار دارد اما شیب آن زیاد نیست. در هند و چین در بازه هایی از سال سامسونگ از نظر فروش پس از شیائومی قرار گرفت که اگر این روند ادامه پیدا کند کار برای سامسونگ در سال ۲۰۱۵ سخت تر خواهد شد.
۴ – اکنون اپل یک آیفون خیلی بزرگ دارد

همه انتظار داشتند که اپل در سال ۲۰۱۴ اندازه صفحه نمایش آیفون را بزرگتر کند اما شاید کمتر کسی انتظار داشت تا اپل یک آیفون به اندازه ۵.۵ اینچ معرفی کند. اما اپل این کار را انجام داد و در کنار معرفی یک آیفون ۴.۷ اینچی بزرگترین آیفونی را که تا امروز دیده اید را معرفی کرد. این آیفون نه تنها بزرگترین بلکه پیشرفته ترین آیفونی است که تا امروز معرفی شده است.
۵ – یورش برندهای چینی به بازار موبایل دنیا

چین یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را دارد. بنابراین دور از انتظار نیست که این کشور در زمینه گوشی های هوشمند نیز به قطبی قوی تبدیل شود. مدت ها است که برندهای چینی در داخل این کشور فروش خوبی برای گوشی های تولیدی خود دارند اما در سال ۲۰۱۴ تعدادی از برندها نگاهی ویژه به بازارهای جهانی پیدا کرده اند این برندها عبارتند از: شیائومی، اوپو، لنوو و هوآوی.
این یورش برندهای چینی به بازار جهانی کار را برای کمپانی های بزرگی مانند سامسونگ سخت تر از قبل خواهد کرد و یکی از علل کاهش سود سامسونگ که در همین مقاله به آن اشاره کردیم می توانید همین موضوع باشد. به نظر می رسد که این رقابت در سال ۲۰۱۵ سخت تر از سال ۲۰۱۴ باشد.
۶ – فیلدی جدید در مفهوم گوشی های موبایل آغاز شد: گوشی های سلفی گیر

واژه سلفی یکی از پر کاربردترین واژه هایی است که در سال ۲۰۱۴ شنیدیم. کمپانی ها اگر چه کمی دیر اما در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید گوشی هایی را تولید کنند که توانایی تهیه عکس های سلفی با کیفیت با دوربین جلو را داشته باشد. کمپانی سونی با تولید گوشی ای به نام Xperia C3 و کمپانی اچ تی سی با تولید گوشی ای به نام Desire EYE خود را به خوبی در بین طرفدران عکس های سلفی مطرح کردند.
۷ – ساعت های هوشمند آمده اند که بمانند

مدتی است که ساعت های هوشمندی را می بینیم که توانایی همگام شدن با گوشی موبایل ما را دارند، اما امسال به همه ثابت شد که این مفهوم برای همیشه زنده خواهد ماند. دو دلیل برای این اثبات شدن وجود دارد.
اولین دلیل اینکه گوگل نیز پای خود را به این زمینه باز کرد و با معرفی سیستم عامل Android Wear این فرصت را به کمپانی های سخت افزار ساز داد که تمرکز خود را بیشتر بر روی سخت افزار بگذارند تا اینکه بخواهند به جنبه نرم افزاری ساعت هوشمند نیز رسیدگی کنند. کمپانی هایی که اندروید ویر را استفاده کردند عبارتند از: ال جی، موتورولا، ایسوس و سامسونگ.
دومین دلیل این بوده که اپل نیز وارد این بازی شد و در سال ۲۰۱۴ ساعت هوشمندی را معرفی کرد که نام Apple Watch را به خود گرفته است.
۸ – دیگر خبری از یک نکسوس ارزان قیمت نیست

نکسوس ۵ که در سال گذشته معرفی شد قیمتی برابر ۳۵۰ دلار داشت. گوشی های نکسوس همیشه به این موضوع شهره بودند که در کنار کیفیت ساخت خود و نرم افزار اندروید خالص قیمتی بسیار مناسب داشتند. اما امسال موتورولا با تولید نکسوسی برابر ۶۴۹ دلار، راه خود را از نکسوس های قبلی جدا کرد و یک نکسوس گران قیمت را روانه بازار کرد.
۹ – سامسونگ به سمت استفاده از گوشی های فلزی رفت

سال ها است که سامسونگ گوشی های با جنس پلاستیک تولید می کند. حتی در تولید گوشی های پرچمدار خودش نیز از پلاستیک بهره می برد. سامسونگ همیشه برای این پافشاری خود در استفاده از پلاستیک برای تولید گوشی های گران قیمت از طرف کاربران تحت فشار بوده و هست. تمام این فشارها در نهایت باعث شد تا سامسونگ برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ یک گوشی با فریم فلزی به نام گلکسی آلفا را روانه بازار کند و پس از آن در ساخت گلکسی نوت ۴ نیز از فریم فلزی بهره ببرد. شایعات به این موضوع اشاره دارند که در ساخت گلکلسی اس ۶ نیز سامسونگ از فلز استفاده خواهد کرد.
۱۰ – گوشی های هوشمند اندروید نیز وارد باشگاه پردازنده های ۶۴ بیتی شدند

زمانی که اپل با معرفی آیفون ۵s برای اولین باز از یک پردازنده ۶۴ بیتی در یک موبایل استفاده کرد، طرفداران اپل این موضوع را به رخ کاربران اندروید می کشاندند و ناتوانی اندروید در پشتیبانی از پردازنده های ۶۴ بیتی را تمسخر می کردند. چند ماه قبل اولین گوشی اندرویدی با پردازنده ۶۴ بیتی که ساخت اچ تی سی بود با نام Desire 510 معرفی شد اما در آن زمان سیستم عامل اندروید از پردازنده های ۶۴ بیتی پشتیبانی نمی کرد. اما با معرفی اندروید ۵ یا همان آب نبات چوبی درب های باشگاه ۶۴ بیتی ها بر روی  اندرویدی ها باز شد.
کدامیک از اتفاقاتی که در این لیست مشاهده کردید برای شما جالب تر بود؟ آیا اتفاق عجیب دیگری بود که به نظر شما می توانست در این لیست جای بگیرد؟

منبع : gsm

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران