خواندن این مقاله را برای کسانی پیشنهاد می کنیم که کمیت و کیفیت مطالعه شان را بالا بردند
همهی رویاهای ما میتواند به حقیقت بپیوندند اگر و فقط اگر جرات دنبال کردن آنها را داشته باشیم.
تهیه و تنظیم : ابراهیم خلیل مهرنو و حامد کرباسی
سعی کنید با ایجاد انگیزه های نیرومند و در نظر گرفتن اهدافی که برایتان مهم و جالب توجه است نسبت به مطالعه در خود شوق و علاقه ایجاد کنید.
زیرا علاقه داشتن نسبت به موضوعی منجر به تمرکز حواس در هنگام مطالعه آن موضوع می شود موقیعت هایی که نمی توانید در آن ها تمرکز حواس داشته باشید، تجزیه و تحلیل کنید ، احساسات خود را مورد بررسی قرار دهید و بدانید که چه عواملی افکار شما را دگرگون می کند افکار منفی و بیمار گونه را از خود دور کنید و هر موقیعت را تا حدی که می توانید به طور منطقی تعبیر و تفسیر کنید موضوعات مطالعاتی خود را تقسیم بندی کنید یعنی هر موضوعی را که می خواهید مطالعه کنید ، آن را به قسمت های کوچکتر تقسیم کرده و به تدریج در زمان های مختلفی آن ها را مطالعه کنید .
هر وقت مصمم شدید مطالعه کنید یا کار دیگری انجام دهید ، بکوشید بر عزم خود پا برجا باشید تا آن کار را به اتمام برسانید.
زمان های مطالعه خود را با فعالیت های متنوع تقسیم نمائید تا اینکه بتوانید تمرکز حواس خود را برای مدت زمان طولانی تری حفظ کنید و مطالعه را در آن ساعت از روز انجام دهید که برای شما مناسب تر است .
استفاده از یک استراحت کوتاه در هر ساعت ،انرژی لازم برای حفظ تمرکز حواس را برای مدت زمانی طولانی تری در اختیار فرد می گذارد .
هر کاری به جای خویش نیکوست پس برنامه ی مطالعاتی داشته باشید و برای هر کاری وقت به خصوص تعیین کنید .
با آگاهی از فنون مطالعه به کارگیری آن ها در هنگام مطالعه در خود ایجاد تمرکز کنید زیرا کاربرد فنونی که خواننده را در عمل مطالعه فعال می سازد ، کلید اساسی ایجاد تمرکز است .
به جای اینکه بکوشید دنیای خارج را تغییر دهید ، خود را تغییر دهید و لازم نیست که دیگران و یا رفتار آن ها را مطابق دلخواه خویش تغییر داده شوند.
چند برگ کاغذ روی میز مطالعه خود داشته باشید و مواردی از افکار منحرف کننده و مزاحم را یاداشت کنید و بعد از مطالعه نسبت به حل آن ها در حد امکان اقدام نمائید ممکن است حواس پرتی شما ناشی از گرسنگی و تشنگی شدید،بی خوابی ،خستگی، ویا علّت یا علل درونی دیگری باشد ، در چنین موقیعتی هرگز مطالعه نکنید. مطالعه در حالتهای نظیر دراز کشیدن ،به پشت خوابیدن ، در حال راه رفتن تکیه زدن به دیوار و امثال این ها مفید نمی باشد .
زیرا در چنین موقیعت هایی نمی توان تمرکز حواس خود را حفظ نمود ، بنابرین هنگام مطالعه سعی شود خم شدن کمر عادت نشود و فاصله ی کتاب از چشم سانتی متر باشد حرک های محیطی از قبیل صدای رادیو ، تلفن و … که باعث حواس پرتی شما می شوند از موقیعت مطالعه ی خود حذف کنید .
بهترین وضعیت برای درس خواندن نشستن پشت میز مطالعه می باشد و بدترین وضعیت دراز کش می باشد چرا که در این وضعیت ، فرد سریع از حال و هوای مطالعه خارج می شود و تمرکز حواس خود را از دست می دهد محل مطالعه باید از هر نظر مانند نور، دما ، درجه ی حرارت و… مناسب باشد انگیزه بسیار بالایی برای مطالعه داشته باشید زیرا افرادی که دارای انگیزه بسیار بالایی هستند می توانند تمرکز حواس خود را برای چندین ساعت حفظ کنند اگر کارهای مختلف را به راه های مختلف آزمایش کنید و از هر تلاشتان چیزی یاد بگیرید سر انجام باید موفق شده باشید .
سربلند و سر افراز باشید
سایت کنکورنیوز