اخبار
شنبه، 04 بهمن 1393
سرنخ‌های جدید دانشمندان از ماهیت ماده تاریک میکروبی

سرنخ‌های جدید دانشمندان از ماهیت ماده تاریک میکروبی

یکی از کشفیات اخیر زیست‌شناسی مدرن این بود که بدن انسان حاوی 10 برابر سلول‌های باکتریایی بیشتری در مقایسه با سلول‌های معمولی‌ است اما ماهیت بخش اعظم این باکتری‌ها هنوز برای دانشمندان معماست.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، تکثیر تقریبا نیمی از این سلول‌های باکتریایی که در بدن انسان زندگی می‌کنند، برای دانشمندان فرآیندی دشوار است و به همین دلیل است که این گروه باکتریایی «ماده تاریک میکروبی» نامیده‌ شده است. با این حال جامعه علمی همواره به دنبال کسب آگاهی بیشتر از ماهیت این باکتری‌ها بوده‌ چون چنین مولفه‌هایی احتمالا در بروز بیماری‌های ناتوان‌کننده و مزمن ایفای نقش می‌کنند. 
یک گروه از این باکتری‌ها که دهه‌هاست از تیررس مطالعات محققان فرار کرده، Candidate Phylum TM7 نام دارد و تصور می‌شود عامل بروز بیماری‌های التهابی مخاطی باشد. این بیماری در میان افراد مبتلا به نوعی پریودنتیت یا عفونت لثه‌ها شایع است.

دانشمندان مدرسه دندانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و مدرسه دندانپزشکی دانشگاه واشنگتن دیدگاه‌های جدیدی درباره مقاومت TM7به مطالعات علمی و نقش آن در پیشرفت التهاب لثه‌ها و بیماری‌های دیگر ارائه داده‌اند.

تیم علمی نوع ویژه‌ای از TM7 به نام TM7x را در آزمایشگاه کشت داد که در دهان افراد یافت می‌شود. محققان برای نخستین بار تعامل بین این باکتری و نوعی عامل عفونی موسوم به Actinomyces odontolyticus یا XH001 را کشف کردند که موجب بروز عفونت مخاطی می‌شود.

آن‌ها حین بررسی‌هایش به این نتیجه رسیدند که باکتری TM7x و عامل عفونی XH001 با یکدیگر و در طول تثبیت‌شان در دهان، تکامل می‌یابند. دانشمندان همچنین برای نخستین بار میزان نقش TM7x در ابتلا به عفونت مخاطی را تعیین کردند.

یافته‌های جدید می‌تواند دیدگاه‌های نوینی درباره اهمیت زیستی، اکولوژیکی و پزشکی گروه باکتریایی TM7 ارائه دهند و به درک بهتر باکتری‌های گریزپای دیگر بینجامند.

مولفه TM7x دارای نقش بالقوه‌ای در بروز التهاب مزمن دستگاه گوارش، بیماری‌های واژینال و پریودنتیت است.

جزئیات این دستاورد علمی در مجموعه مقالات آکادمی علوم امریکا منتشر شده است.


خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران