اخبار
یکشنبه، 12 بهمن 1393
گام‌های اولیه برای ساخت بمب هوشمند نابودگر سرطان مغز استخوان در کودکان

گام‌های اولیه برای ساخت بمب هوشمند نابودگر سرطان مغز استخوان در کودکان

محققان با استفاده از نوعی پروتئین و RNAi، موفق به ساخت نانودارویی برای مبارزه با سرطان مغز استخوان در کودکان شدند؛ این نانودارو، فعالیت نوعی ژن تکثیردهنده سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا گام‌های اولیه برای ساخت بمبی هوشمند به منظور از بین بردن یکی از رایج‌ترین سرطان‌های کودکان موسوم به لوکیما (نوعی سرطان مغز استخوان) را برداشته‌اند. اخیراً مقاله‌ای با عنوان "A rationally designed nanoparticle for RNA interference therapy in B-lineage lymphoid malignancies" در نشریه EBioMedicine منتشر شده که در آن راهبرد جدیدی برای درمان این بیماری در کودکانی که تنها 20 درصد شانس زندگی داشته‌اند، ارائه شده است.

این محققان می‌گویند: اگر بدانیم که چه چیزی موجب مقاوم شدن سلول‌های لوکیما در برابر داروی شیمی‌درمانی می‌شود، آنگاه می‌توان با این بیماری مبارزه کرد. ما به ساز و کار این سلول‌ها پی برده‌ایم. قدم بعدی در این مسیر طراحی دارویی است که می‌تواند روی هدف خاصی متمرکز شود.

این بمب هوشمند، ژن ناقصی را در بدن هدف‌گیری می‌کند؛ ژنی که مسؤول تولید پروتئین غیرطبیعی CD22 است. این پروتئین موجب تکثیر سلول‌های بنیادی سرطان شده و از سویی مقاومت در برابر داروی شیمی‌درمانی را در سلول‌های شیمی‌درمانی ایجاد می‌کند. این ژن موجب عقیم ماندن روش‌های درمانی مختلف نظیر پیوند مغز استخوان و شیمی‌درمانی می‌شود.

این تیم تحقیقاتی، RNAi ویژه‌ای طراحی کردند که می‌تواند ژن مولد CD22 را خاموش کند. در این پروژه محققانی از دانشگاه ایلینویز همکاری داشته‌اند. این گروه تحقیقاتی برای رساندن RNAi به سلول سرطانی از نوعی پروتئین استفاده کردند.

قطر این بمب هوشمند تنها 100 نانومتر بوده و نسل جدیدی از نانوداروها به شمار می‌رود. به گفته این محققان، هدف ما ترکیب فناوری‌ نانو و زیست درمانی برای رسیدن به راهبردی جدید برای مبارزه با سرطان در کودکان است.

این محققان، برای انجام این پروژه از حمایت مالی 1.2 میلیون دلاری استفاده کردند.


خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران