اخبار
یکشنبه، 24 اسفند 1393
ریشه‌یابی بیماری آلزایمر در ایستگاه فضایی

ریشه‌یابی بیماری آلزایمر در ایستگاه فضایی

دانشمندان به دنبال انجام آزمایشات پزشکی برای درک ریشه‌های بیماری آلزایمر در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) هستند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، 5.2 میلیون آمریکایی با آلزایمر دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند و آمارهای اخیر نشان می‌دهند، در هر 67 ثانیه تعداد افرادی که از این بیماری رنج می‌برند، افزایش پیدا می‌کند. این موضوع محدود به آمریکا نبوه و در واقع این شکل از زوال عقل، معضلی دائمی در سراسر دنیاست و بسیاری از محققان علوم پزشکی بدنبال یافتن روش‌های درمانی موثر هستند.

مطالعات اخیر درباره آلزایمر نشان می‌دهد، سلول‌های عصبی در مغز خفه می‌شوند، زیرا پروتئین‌هایی خاص به فیبرهای طولانی تبدیل می‌شوند که این فیبرها انباشت شده و در نهایت سلول‌ها را خفه می‌کنند.

محققان حوزه پزشکی برای شناسایی ریشه‌های آلزایمر با فضانوردان ایستگاه فضایی همکاری می‌کنند و آن‌ها شیوه‌ای برای تسریع‌ فرآیند انباشت فیبرهای پروتئینی را به منظور کاهش زمان تحقیقات در فضا ارائه داده‌اند.

در ایستگاه بین‌المللی، فیبرهای انباشت‌شده به دلیل وزنشان واژگون نمی‌شوند و این محیط برای انجام تحقیقات بسیار مناسب‌تر است.

به گفته «دان وودارد» از مرکز فضایی کندی ناسا، این فیبرها با گذر زمان انباشت می‌شوند و هیچ راهی برای خلاص‌شدن بدن از شر آن‌ها وجود ندارد.

این آزمایش به نام «خودمونتاژ در زیست‌شناسی و منشا زندگی: مطالعه‌ای بر روی آلزایمر» (SABOL) توسط فضاپیمای دراگون اسپیس‌ایکس به ایستگاه فضایی منتقل می‌شود.

یافته‌ها این آزمایش، درمان جدیدی برای آلزایمر ارائه نمی‌دهد؛ بلکه بیشتر بر روی درک فرآیند چگونگی شکل‌گیری آلزایمر و نه یافتن درمان برای این بیماری متمرکز است.

این نخستین بخش از مجموعه‌ آزمایشاتی از این دست است که یافته‌های بدست‌آمده در آن به توسعه روش‌های درمانی جدید کمک خواهد کرد.
خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران