مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
شنبه، 20 آذر 1395
7 راه برای علاقه‌مند کردن بچه‌ها به علم

7 راه برای علاقه‌مند کردن بچه‌ها به علم


کودکان ذاتا دانشمند هستند: سوال می‌‌پرسند، حشرات و هر چه را می‌بینند برمی‌دارند و در برابر اطراف خود کنجکاوی نشان می‌دهند. اما همین که بزرگتر می‌شوند، خیلی از بچه‌ها علاقه خود را به علم از دست می‌دهند. دیگر برایشان جذابیت ندارد که در کتاب علوم خود بخوانند منظومه شمسی چند سیاره دارد و ساز و کار بدن حیوانات چگونه است. مدرسه می‌روند، مشق می‌نویسند اما علاقه و عطش سابق را ندارند و مثل یک کار روزانه برایشان مرتب تکرار می‌شود. کافی است در این بین شما به عنوان والدین آن‌ها را در این راه مجبور کنید که بیشتر درس بخوانند، فلان آزمون را شرکت کنند و به کلاس بروند! همین کافی است که کودک خود را به کل از دنیای علم محروم کنید. در این قسمت 7 راه برای اینکه بتوانید علاقه فرزند خود را تقویت کنید، آورده شده است.
1- از یک میکروسکوپ استفاده کنید.
با فرزند خود به گردش در طبیعت بروید و حشره، برگ و یا هر چیز دیگری که برایش جذابیت دارد، جمع‌آوری کنید. همه آن‌ها را برش داده و زیر میکروسکوپ به او نشان دهید. با او از این صحبت کنید که چرا بعضی از حیوانات و گیاهان فقط در یک سری مناطق هستند. از شگفت‌انگیز بودن حیات و زندگی با او صحبت کنید. نیازی نیست میکروسکوپ خیلی گران و دقیق باشد. همین که با جزییات دقیق تری بتواند ارگان‌ها را نشان دهد کافی است.
2- اردوهای علمی خوب را دریابید
اردوهای علمی فرصت‌های خیلی خوبی هستند تا بچه‌ها در کنار یکدیگر به گردش بپردازند و با طبیعت و محیط اطرافشان آشنا شوند. روش‌های زندگی در طبیعت را به فرزند خود آموزش دهید؛ البته معمولا در اردوها مربی این روش‌ها را آموزش می‌دهد.
3- به دیدن موزه تاریخی یا مرکز علمی بروید
او را به بازدید از موزه‌هایی که فسیل‌های قدیمی را به نمایش می‌گذارند، ببرید. با او از گونه‌هایی صحبت کنید که دیگر نیستند و از بین رفته‌اند. نمایش‌های سه‌بعدی علمی را برای او به نمایش بگذارید سعی کنید برای ارتباط او با علم از تکنولوژی استفاده کنید.
4- با هم فیلم ببینید.
فیلم‌های علمی-تخیلی مناسب بخیرد و با هم به تماشای آن‌ها بنشینید. در این بین سعی کنید از او نظرخواهی کنید. مثلا«اگر تو این ماشین پرنده را داشتی چه می‌کردی؟» این کار تخیل او را نیز در حوزه‌های علمی و تکنولوژی درگیر می‌کند. از او بخواهید یک تصویر را که از فیلم دوست داشته نقاشی کند و به اتاق خود بچسباند؛ شما می‌توانید در کشیدن نقاشی به او کمک کنید.
5- عکاسی کنید.
برای او یک دوربین کوچک تهیه کنید و با خودتان به طبیعت ببرید. عکس‌هایی را که خود او گرفته چاپ کنید و به دیوار اتاقش بزنید. سعی کنید به او آموزش دهید دفتری درست کند و هر دفعه از موضوع خاصی عکاسی کند، در این صورت یک آلبوم بزرگ خواهد ساخت.
6- او را با مشاغل آشنا کنید.
می‌توانید او را به مکان‌های مختلف ببرید و با مشاغل آشنا کنید. مثلا هر زمانی که برای تعمیر ماشین می‌روید او را با خود ببرید و در حضورش از مکانیک خواهش کنید توضیح کوتاهی راجع به کاری که می‌کند، بدهد. او را تا جایی که می‌توانید درگیر کارهای روزمره خود کنید تا احساس کند او هم بخش مهمی از کارهای زندگی را در کنار شما انجام می‌دهد.
7- بازی های کامپیوتری برای او بخرید.
همه بازی‌های کامپیوتری برای فرزند شما وقت‌کشی نمی‌کنند بلکه بعضی برای پیشرفت ذهنی و علمی او بسیار مفید هستند. با او به یک مرکز خرید بازی بروید و با انتخاب خودش بازی‌های هوشی و علمی انتخاب کنید.

واحد مشاوره دفتر مرکزی مبتکران


جستجو