مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
ﺳﻪشنبه، 05 شهریور 1392
نقش خواب در یادگیری دانش‌آموزان

نقش خواب در یادگیری دانش‌آموزان

 خواب و استراحت کافی و در نتیجه شاداب بودن دانش‌آموز، فراگیری بیشتری را در پی دارد.
راهکارهای ساده‌ای برای تنظیم خواب
روی زمان خوابی که برای فرزندتان در نظر گرفته‌اید تاکید داشته باشید. حتی اگر با مخالفت او روبه رو شدید. اما تاکید شما نباید به صورت محکم و دعوا بیان شود.
در مقابل لجبازی فرزندتان صبر داشته باشید. دعوا و مجادله راه صحیحی نیست.
از والدین موفقی که برنامه منطقی برای فرزندانشان در نظر گرفته و در اجرای آن نیز موفق بوده‌اند. کمک بگیرید.
برای مدتی همراه فرزندتان بخوابید و بعد از خواب رفتن او، از کنارش بلند شوید در واقع مقدمات خواب مثل مسواک زدن، پوشیدن لباس خواب .... را همراه او انجام دهید تا به گمان اینکه همراه شما می‌خوابد لجباز نکند. این کار دروغ گفتن از کودک نیست همراه شدن و اطمینان دادن به اوست.
اکثر خانم‌ها می‌گویند که هیچ چیز مثل خرید کردن باعث کاهش استرس نمی‌شود! از شوخی گذشته، بردن کودک همراه خود برای خرید کیف و سایر چیزهای لازم برای شروع سال تحصیلی، شور و اشتیاق او را برای رفتن به مدرسه افزون‌تر می‌کند.
علاوه بر این محل مطالعه و انجام تکالیف درسی فرزندتان را نیز قبل از شروع مدرسه تعیین کنید. این نکته مهمی است که فرزند شما محل راحت و ساکتی برای این کار در اختیار داشته باشند. این مساله حتی در مورد یکی از بهترین شیوه‌های از بین رفتن اضطراب بازگشت به مدرسه و آماده شدن برای سال تحصیلی جدید، صحبت کردن با فرزند خود درباره احساس او از مدرسه رفتن است.
بگذارید فرزندتان به شما بگوید نه چه چیزهایی برایش جالب و چه چیزهای نگران کننده است. اگر فرزندتان به اظهار نظر منفی در مورد مدرسه رفتن پرداخت فوراً به مخالفت با او برنخیزید و اجازه دهید احساسش را راحت بیان کند. سپس به او دریافتی و یا تغییر تمرکز و توجهش به چیزهای مثبت مثل دیدن دوستان، یادگیری مطالب جدید و درسش و بالندگی کمک کنید. این کار به فرزند شما احساس آرامش و راحتی بیشتری می بخشد و به شما نیز کمک می‌کند تا از انتظارات او آگاه شوید و به دنبال چاره جویی باشید.
ایجاد یک ارتباط فضای ارتباطی باز و راحت بین والدین و فرزندان بسیار اهمیت دارد و هنگامی که فرزند بداند که شما همواره برای حمایت از او در ارتباط باز و آزادانه در دسترسش قرار دارید. نه تنها به یکی از مهم‌ترین توصیه‌های تعلیم و تربیت فرزند عمل کرده‌اید بلکه راه را برای موفقیت تحصیلی او نیز همواره نیز خواهید ساخت.
مهمترین نکته‌ای در مقابله با اضطراب بازگشت به مدرسه باید به یادداشت، آمادگی ذهنی، تدارکاتی و ...) تاکید به نکات مثبت (دوستان، مطالب تازه، معلمان خوب، رشد و ...) است. اگر شما علاقه‌مندی خود را به چیزهایی که سال تحصیلی جدید به همراه خود آورد نشان دهید. مطمئن باشید که فرزندتان با شما همراه خواهد شد و اضطراب و تنش جایش را به اشتیاق و هیجان خواهد داد.
بهتر است از نظارت و دخالت مستقیم بر وظایف فرزندمان خودداری کنیم و سعی کنیم او را فردی خود کنترل بار بیاوریم یعنی که خود تکالیفش را انجام دهد، کاردستی‌هایش را درست کند، تحقیقاتش را انجام دهد، کیفش را مرتب کند، برنامه فردایش را آماده کند. اما برای اطمینان خاطرمان آخر شب هنگامی که او خواب است برای کنترل کیف و تکالیف وسایل او سری بزنیم، بدین صورت فرزندی منظم، خود کنترل و با اعتماد به نفس بالا و خلاق خواهیم داشت.
مبادا با حساسیت‌های بی‌مورد و خشک در مورد درس و مدرسه او را نیازهای طبیعی‌اش مانند استراحت، تفریح، بازی، کارتون‌های مورد علاقه، بازی با دوستان و دور کنیم.
با رعایت این موارد خواهیم دید که فرزندمان هر کاری را به موقع و سر جای خودش انجام می‌دهد و دیگر لازم نیست که انجام تکالیف و زمان امتحان و .... را به او گوشزد کنیم.


تهیه وتنظیم: نرگس حقیقی


جستجو